Πρώην ποδοσφαιριστής, αστυνομικός και ειδικός φρουρός εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Αθήνα

Αστυνομική αναζήτηση Παγκράτι

Πρώην ποδοσφαιριστής φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Αθήνα, το οποίο εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης αστυνομικός και Ειδικός Φρουρός, ενώ συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα και κατηγορούνται ακόμη 24.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 10ης Ιουνίου στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας 28χρονος αστυνομικός, ενώ ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνεται και Ειδικός Φρουρός.

Η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2026 στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με στόχο το παράνομο οικονομικό όφελος. Αρχηγικό μέλος φέρεται να είναι ένας 32χρονος εργαζόμενος σε νυχτερινά κέντρα της Αττικής, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη δημοφιλία του ως πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για τη διακίνηση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Τον 32χρονο φέρονται να προμήθευαν ένας 29χρονος, μία 50χρονη και ένας 50χρονος συγγενείς του, ενώ ενεργό ρόλο είχε και η 28χρονη σύντροφός του, η οποία συμμετείχε στην παραλαβή, αποθήκευση και προετοιμασία των ουσιών.

Εμπλοκή αστυνομικού και Ειδικού Φρουρού

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 28χρονος αστυνομικός είχε βοηθητικό ρόλο, διευκολύνοντας τη δράση της οργάνωσης και διακινώντας μικροποσότητες ναρκωτικών σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Για να αποφεύγουν τον εντοπισμό, τα μέλη χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας και κωδικές λέξεις, όπως «γραμμές», «στίχοι», «εικοσιπεντάρι» και «έτοιμος για πόλεμο;».

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο αστυνομικός και συγγενικό του πρόσωπο, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούνται για τέσσερις ακόμη υποθέσεις: μία απάτη, δύο παραβιάσεις υπηρεσιακού απορρήτου και μία δωροληψία υπαλλήλου. Ο Ειδικός Φρουρός κατηγορείται για τρεις περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών για προσωπική χρήση.

Τα ευρήματα της αστυνομίας

Κατά τις έρευνες σε οικίες και οχήματα των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 6,1 γραμμάρια κάνναβης, 6.230 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σύνεργα χρήσης ναρκωτικών, κινητά τηλέφωνα και μία μοτοσυκλέτα.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Στην επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας αναφέρεται: «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αθήνας. Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2026 συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι μέλη, μεταξύ αυτών και 28χρονος αστυνομικός, ενώ κατηγορούνται ακόμη 24 άτομα, ανάμεσά τους και Ειδικός Φρουρός». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.