Τραυματισμοί και αναστολή πτήσεων στο Κουβέιτ ύστερα από ιρανική επίθεση

Τραυματισμοί και αναστολή πτήσεων στο Κουβέιτ ύστερα από ιρανική επίθεση – Επλήγη το κτήριο του Τέρμιναλ 1 στο διεθνές αεροδρόμιο και πτήσεις εκτράπηκαν

Ιρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους έπληξε το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ με αποτέλεσμα να τραυματισθούν άνθρωποι, να ματαιωθούν πτήσεις και άλλες να εκτραπούν σε άλλα αεροδρόμια, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ.

Από την επίθεση επλήγη το κτήριο του Τέρμιναλ 1 στο διεθνές αεροδρόμιο και πτήσεις εκτράπηκαν σε εναλλακτικά αεροδρόμια, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, που επικαλείται την Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το Ιράν εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης εναντίον συμμάχων των ΗΠΑ στον Κόλπο, του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν, που πάντως «απέτυχαν» να πλήξουν τους στόχους, ενώ ανταποδίδοντας και σε «νόμιμη άμυνα», οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν «πλήγματα» στο νησί Κεσμ του Ιράν, στοχοποιώντας «σταθμό ελέγχου» ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δυο πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Κουβέιτ αστόχησαν ή διαλύθηκαν εν πτήσει, ενώ τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Μπαχρέιν «αναχαιτίστηκαν αμέσως» από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας του βασιλείου και των ΗΠΑ. Ακόμη, καταστράφηκαν τρία drones που είχαν εξαπολυθεί εναντίον πλοίων στην περιοχή, πάντα κατά τη CENTCOM.

Νωρίτερα, ο στρατός του Κουβέιτ ανακοίνωσε πως δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούσαν για να αποκρούσουν «επίθεση με drones και πυραύλους», για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων του εμιράτου KUNA μετέδωσε ότι ήχησαν σειρήνες συναγερμού. Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ χαρακτήρισε το Ιράν «αποκλειστικά υπεύθυνο» για τις «ειδεχθείς» επιθέσεις.

Το άρθρο Τραυματισμοί και αναστολή πτήσεων στο Κουβέιτ ύστερα από ιρανική επίθεση εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.