Ινδός o ναυτικός που αγνοείται από την επίθεση στο υπό Κυπριακή σημαία πλοίο

Ινδός o ναυτικός που αγνοείται από την επίθεση στο υπό Κυπριακή σημαία πλοίο – 10 έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής

Ένας Ινδός υπήκοος αγνοείται ύστερα από την επίθεση του Ιράν στο υπό κυπριακή σημαία εμπορικό πλοίο GFS Galaxy ανοιχτά της ακτής του Ομάν νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας.

«Από τους 11 Ινδούς υπηκόους στο πλοίο, 10 έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ένας Ινδός Υπήκοος φέρεται ως αγνοούμενος», πρόσθεσε το υπουργείο, καταδικάζοντας παράλληλα την επίθεση.

Η πρεσβεία της Ινδίας στο Ομάν παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε συντονισμό με τις αρχές του Ομάν στη συνεχιζόμενη επιχείρηση ερευνών και διάσωσης, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το Ιράν είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έριξε προειδοποιητική βολή που χτύπησε πλοίο, το οποίο, όπως σημείωσε, ταξίδευε σε μη εγκεκριμένη διαδρομή.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, ύστερα από το συγκεκριμένο επεισόδιο αποφασίστηκε το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ μέχρι νεωτέρας και «έως ότου σταματήσει η αμερικανική παρέμβαση στην περιοχή». Υπογραμμίζεται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πλοίο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ και ότι εάν ο εχθρός χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα το συμβάν για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, τότε θα λάβει «σκληρή απάντηση».

Χτύπησαν και δεύτερο πλοίο οι Φρουροί

Oι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι έπληξαν και ακινητοποίησαν ένα δεύτερο πλοίο στο Στενό του Ορμούζ και ότι στόχευσαν την αμερικανική στρατηγική αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ με βαλλιστικούς πυραύλους, καταστρέφοντας το κέντρο συντήρησης μαχητικών αεροσκαφών και την εγκατάσταση διοίκησης και ελέγχου.

Απάντηση με πυρά από τις ΗΠΑ, αγνοείται μέλος του πλοίου λέει η CENTCOM

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον του Ιράν «μετά την απροκάλυπτη επίθεση των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης εναντίον του M/V GFS Galaxy, υπό κυπριακή σημαία πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έπλεε στα Στενά του Ορμούζ».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη CENTCOM, «ένα μέλος του πληρώματος αγνοείται και το πλοίο δεν είναι σε θέση να συνεχίσει το ταξίδι του λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε και της σημαντικής ζημιάς στο μηχανοστάσιο».

Με πληροφορίες από cnn.gr

Το άρθρο Ινδός o ναυτικός που αγνοείται από την επίθεση στο υπό Κυπριακή σημαία πλοίο εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.