«Καμίνι» στα δυτικά, «φυσητήρας» το Αιγαίο: 37άρια και μποφόρ που… τσακίζουν

paralia-thessaloniki

Η πρόγνωση καιρού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δείχνει ότι σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 αναμένονται τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 8 και πρόσκαιρα τοπικά τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 29 έως 32 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8, πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 και τοπικά στη νότια Κρήτη 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στα νότια 35, τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Για την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου και την Κυριακή 2 Αυγούστου 2026, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά το πρωί του Σαββάτου έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.