Νικηφόρα πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον

Με το… δεξί μπήκε η Μαρία Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον.

Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είναι Νο 43 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε 6-3, 6-3 την Κλάρα Τάουσον από τη Δανία (Νο 25 στον Κόσμο και 24 στο κυρίως ταμπλό), σε αναμέτρηση για τον 1ο γύρο του φημισμένου τουρνουά Grand Slam που κράτησε μία ώρα και 13 λεπτά, και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «64».

Η Σάκκαρη έθεσε τις βάσεις για την επικράτηση στο πρώτο σετ, όταν πήρε τρία σερί games και προηγήθηκε 4-1, φτάνοντας τελικά στο 6-3.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ, με την Τάουσον να παίρνει το προβάδισμα με 2-1. Όμως, η Ελληνίδα τενίστρια με νέο σερί 3-0 προηγήθηκε 4-2 και «έκλεισε» τελικά το σετ με 6-3, πανηγυρίζοντας την πρόκρισή της στον 2ο γύρο του βρετανικού τουρνουά γκραν σλαμ για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Η Σερένα Ουίλιαμς. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Καμίλα Ραχίμοβα θα είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στον 2ο γύρο του Γουίμπλεντον. Η 24χρονη τενίστρια από το Ουζμπεκιστάν, η οποία είναι Νο 70 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε προχθές (30/6) την Ουκρανή Ανχελίνα Καλίνινα (Νο 66), στο πλαίσιο του 1ου γύρου του φημισμένου τουρνουά Grand Slam, και, μολονότι έχασε το πρώτο σετ, επικράτησε με 4-6, 6-4, 7-5, ύστερα από αγώνα που κράτησε δύο ώρες και 46 λεπτά.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Με «καθαρή» νίκη 3-0 σετ επί του Γάλλου Ουγκό Γκαστόν (Νο118 στην παγκόσμια κατάταξη) ξεκίνησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο87) την παρουσία του στο εφετινό μεγάλο τουρνουά του Γουίμπλεντον.

Ο Έλληνας τενίστας δεν άφησε πολλά περιθώρια στον 26χρονο αντίπαλό του, τον οποίο είχε νικήσει και το 2022 στη μία και μοναδική προηγούμενη αναμέτρησή τους για φάση των «16» του τουρνουά της Μασσαλίας (2-0 σετ) και ξεκίνησε με νίκη στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Στον δεύτερο γύρο ο 27χρονος τενίστας επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Τετάρτη στον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η 44ΧΡΟΝΗ ΣΕΡΕΝΑ ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗΚΕ

Η Σερένα Ουίλιαμς, αποκλείσθηκε στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, καθώς ηττήθηκε από την Αυστραλή Μάγια Τζόιντ (Νο 87 στον Κόσμο), στον πρώτο της αγώνα στο απλό μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Η 44χρονη Αμερικανίδα, κάτοχος 23 τίτλων Grand Slam στο απλό, έχασε με 6-3, 6-7(6), 6-3, ενώ μαζί με την αδελφή της, Βίνους, θα συμμετάσχουν και στο διπλό του Γουίμπλεντον, που αρχίζει σήμερα Πέμπτη (2/7). Η Ουίλιαμς, η οποία ήταν επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη για 319 εβδομάδες, δεν είχε παίξει σε αγώνα στο απλό, μετά από την ήττα της στον τρίτο γύρο στο US Open του 2022.

Δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο από τους επτά τίτλους της στο All England Club, η διάσημη Αμερικανίδα έγινε η δεύτερη γηραιότερη παίκτρια στα χρονικά, η οποία αγωνίσθηκε στο απλό του Γουίμπλεντον, μετά από την Τσεχοσλοβάκα, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, που ήταν 47 ετών το 2004.

«Έμεινα ξύπνια μέχρι τις 2 π.μ. σκεπτόμενη τον επερχόμενο αγώνα. Η Σερένα Ουίλιαμς έχει μια τέτοια αύρα, είναι ένας τέτοιος θρύλος. Ονειρευόμουν αυτήν την στιγμή από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι», δήλωσε με θαυμασμό η Αυστραλή, νικήτρια του τουρνουά σε χορτάρι του Ιστμπουρν το 2025.

The post Νικηφόρα πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.