Ο ομογενής επιχειρηματίας ακινήτων, Jim Raptis, πούλησε την παραθαλάσσια κατοικία του, στο Gold Coast, έναντι περίπου 18 εκατ. δολαρίων, σε μία από τις μεγαλύτερες οικιστικές αγοραπωλησίες που έχουν καταγραφεί φέτος στο Κουίνσλαντ.
Το εντυπωσιακό ακίνητο στο Paradise Waters, στη διεύθυνση 141-143 Commodore Drive στο Surfers Paradise, φέρεται να άλλαξε πρόσφατα χέρια, κλείνοντας έναν κύκλο σχεδόν 20 ετών για την οικογένεια Raptis.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για το ακίνητο, το οικόπεδο αγοράστηκε το 2002 από την εταιρεία Northernson Pty Ltd έναντι 3,175 εκατ. δολαρίων από τον γνωστό επιχειρηματία ακινήτων Soheil Abedian.
Επιπλέον ο Jim Raptis είναι ο μοναδικός διευθυντής της Northernson Pty Ltd, όπως αναφέρουν εταιρικά στοιχεία.
Ο Jim Raptis και η σύζυγός του, Helen, ολοκλήρωσαν την κατασκευή της κατοικίας το 2006, δημιουργώντας μια πολυτελή οικογενειακή έπαυλη σε έναν από τους πιο περιζήτητους δρόμους πάνω στο νερό στο Gold Coast.
Η εντυπωσιακή έπαυλη διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και ευρύχωρους χώρους υποδοχής και καθημερινής διαβίωσης.
Περιλαμβάνει επίσης ιδιωτικό σινεμά, κελάρι κρασιών, γυμναστήριο, σάουνα, βιβλιοθήκη, δύο γραφεία, ταράτσα, θερμαινόμενα μαρμάρινα δάπεδα, πισίνα με σπα, χώρο μπάρμπεκιου και διαμορφωμένους κήπους με θέα στον Main River.
Η οικογένεια Raptis έχει στενή σχέση με το Paradise Waters εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια, έχοντας στην κατοχή της αρκετά σπίτια σε αυτή την παραποτάμια περιοχή.
Σύμφωνα με το realestate.com.au, το ακίνητο διατέθηκε προς πώληση από τους Russell Rollington και Bob Rollington, του Surfers Paradise First National, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η πώληση ολοκληρώθηκε, αλλά αρνήθηκαν να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι ίδιοι ανέφεραν ότι τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής ήταν επί χρόνια πελάτες του γραφείου και ότι όλες οι πλευρές ήταν ικανοποιημένες από την έκβαση της συμφωνίας.

ΕΝΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΘΥΛΑΚΑΣ
Το Paradise Waters παραμένει μία από τις πιο ακριβές και περιζήτητες οικιστικές περιοχές του Gold Coast, φιλοξενώντας αρκετούς προβεβλημένους κατοίκους, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Gold Coast, Tom Tate, ο επιχειρηματίας ακινήτων Danny Andrews και μέλη της οικογένειας Puljich, που συγκαταλέγονται στους δισεκατομμυριούχους της Αυστραλίας.
Ο Russell Rollington ανέφερε ότι η διαχρονική γοητεία του προαστίου έγκειται στον σπάνιο συνδυασμό κύρους, ιδιωτικότητας και άνετης πρόσβασης.
«Το Paradise Waters προσφέρει έναν κορυφαίο τρόπο ζωής στο Gold Coast, με μόλις 320 κατοικίες σε έναν αποκλειστικό και κλειστό θύλακα, σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την παραλία, τα καταστήματα και τα καφέ του Main Beach, καθώς και με άμεση πρόσβαση με σκάφος στο Broadwater», είπε.
«Βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης, κι όμως είναι τόσο ήσυχα, με φαρδείς δενδροφυτεμένους δρόμους, υπόγεια καλώδια ηλεκτροδότησης, πάρκα και μια αίσθηση ηρεμίας, ενώ την ίδια στιγμή απέχεις μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από όλη τη δράση.
Όταν κάποιος μετακομίσει στο Paradise Waters, δεν φεύγει ποτέ, κι αυτό λέει πολλά».
Ο Jim Raptis θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες ανάπτυξης ακινήτων στο Gold Coast, έχοντας υλοποιήσει από τη δεκαετία του 1970 πολλά συγκροτήματα διαμερισμάτων και εμβληματικά έργα.
Παρότι η εταιρεία του βρέθηκε περισσότερες από μία φορές υπό διαχείριση, ο Raptis κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά στον χώρο των ακινήτων και να παραμείνει μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου στο Κουίνσλαντ.
Πέρυσι, ο Raptis αποχώρησε από τη θέση του προέδρου του πρώην εισηγμένου στο ASX Raptis Group, έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Η εταιρεία έχει έκτοτε μετονομαστεί σε Group One Capital.
Στα σημερινά του έργα περιλαμβάνονται το The Sterling Broadbeach και το Waterpoint Residences στο Biggera Waters.
Η πώληση της έπαυλης στο Paradise Waters κλείνει ακόμη ένα κεφάλαιο στη μακρά σχέση της οικογένειας Raptis με μία από τις πιο ακριβές και περιζήτητες παραθαλάσσιες περιοχές στο Gold Coast.
The post Ομογενής μεγιστάνας ακινήτων πούλησε έπαυλη στο Gold Coast έναντι $18 εκατ. appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.