
Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την παρουσία του στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Πάκσι στο ΟΑΚΑ και, σε συνδυασμό με τη νίκη του με 2-1 στην Ουγγαρία, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Επόμενος αντίπαλος για το σύνολο του Νίστρουπ θα είναι η ΤΣΣΚΑ 1948, με την πρώτη αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για τις 5 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 35ο λεπτό, όταν έπειτα από αναστάτωση στην περιοχή των «πράσινων», η μπάλα κατέληξε στον Πέτο, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 0-1
Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήρθε λίγο πριν από την ανάπαυλα. Στο 44′, οι αμυντικοί της Πάκσι δεν απομάκρυναν σωστά την μπάλα και ο Γιάγκουσιτς, με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1.
Η Πάκσι ανέκτησε το προβάδισμα στο 57ο λεπτό. Ο Ζέκε γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Γκέρφι από κοντινή απόσταση νίκησε τον Πένια για το 1-2.
Ο Παναθηναϊκός πίεσε στα τελευταία λεπτά και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 85′. Ο Ραστόντερ εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της άμυνας των Ούγγρων να απομακρύνει και με ψύχραιμο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 2-2, «σφραγίζοντας» την πρόκριση.
Ο αγώνας
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Πάκσι, με τον Πέτο να απειλεί με κεφαλιά στο 10′, όμως ο Πένια αντέδρασε σωστά. Ο ίδιος παίκτης δοκίμασε ξανά την τύχη του στο 21ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να κρατά και πάλι ανέπαφη την εστία του.
Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, με τον Αντίνο να πρωταγωνιστεί στις επιθετικές προσπάθειες. Στο 23′ επιχείρησε σουτ μετά από ωραία ατομική ενέργεια, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κόβατσικ απέκρουσε εντυπωσιακά νέο του σουτ.
Στο 35′ η Πάκσι πήρε το προβάδισμα με τον Πέτο, όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε πριν από το ημίχρονο. Αρχικά ο Κυριακόπουλος απείλησε με δυνατό σουτ, για να ακολουθήσει στο 44′ το εντυπωσιακό γκολ του Γιάγκουσιτς, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-1, όμως οι Ντε Φράι και Τουμπά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.
Παρά την πίεση του Παναθηναϊκού, οι Ούγγροι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 57′ με τον Γκέρφι, βάζοντας ξανά δύσκολα στους «πράσινους». Η ομάδα του Νίστρουπ συνέχισε να πιέζει μέχρι το φινάλε και στο 85ο λεπτό ο Ραστόντερ πέτυχε το 2-2, αποτέλεσμα που χάρισε στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Conference League.
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Πένια, Τσάπρας, Ντε Φράι, Τουμπά (61′ Φαν Ντρόνγκελεν), Κυριακόπουλος, Καμαρά, Γιάγκουσιτς (66′ Ραστόντερ), Τσέριν (76′ Τσιριβέγια), Ζαρουρί (61′ Πελίστρι), Αντίνο (76′ Ταμπόρδα), Τεττέη.
Η ενδεκάδα της Πάκσι: Κόβατσικ, Βας, Σαμπό, Ζέκε, Λάπου (46′ Λένσερ), Παπ, Βίντεκερ, Γκέρφι, Χόρβαθ, Πέτο, Σάλαϊ.