
Ο CEO της EuroLeague, Τσους Μπουένο, μίλησε στο βρετανικό «City AM» και εμφανίστηκε βέβαιος πως η διοργάνωση δεν απειλείται από τα σχέδια του NBA Europe, υπογραμμίζοντας ότι η λίγκα βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας της.
«Μπορώ να πω ότι δεν έχουμε βρεθεί ποτέ σε καλύτερη κατάσταση. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, έχουμε εξασφαλίσει ενότητα για τα επόμενα 10 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι ομάδες επιθυμούν να λειτουργήσουν με καθεστώς franchise.
Το πιο ηχηρό μήνυμα του Μπουένο αφορούσε το μέλλον της διοργάνωσης. «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η EuroLeague δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.
Ακόμα και στο χειρότερο δυνατό σενάριο, αν πέντε ομάδες αποχωρήσουν για το NBA Europe, η EuroLeague θα εξακολουθεί να έχει 15 ομάδες. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάψει να υπάρχει».
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι από το 2027 υπάρχει σχέδιο επέκτασης της EuroLeague από 20 σε 24 ομάδες μέσω νέων franchises, ενώ τόνισε πως το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ήδη ιδιαίτερα έντονο.
«Έχουμε δεχθεί περισσότερες από 20 προσφορές για franchises, συνολικής αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Νιώθουμε πολύ δυνατοί και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».
Αναφερόμενος στις σχέσεις με το NBA, ο Μπουένο υπογράμμισε ότι οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία, καθώς διαφορετικά θα προκληθεί κατακερματισμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
«Παραμένω αισιόδοξος. Πιστεύω ότι ακόμη μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει το απαραίτητο “κλικ”, όμως οι συζητήσεις συνεχίζονται και ίσως από τη μία εβδομάδα στην άλλη όλα αλλάξουν».
EuroLeague CEO interview: ‘NBA Europe? We have never been stronger and will never disappear’ https://t.co/W6P5d43fwV
— City A.M. (@CityAM) July 8, 2026