Με καθαρό 20 στις Παγύπριες Εξετάσεις Νικόλας, Μαρίνα και Σεμέλη – Πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στη Cyprus Times
Χαμόγελα ικανοποίησης έφεραν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων στους πρωτεύσαντες. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, δεν ανέμεναν να κόψουν πρώτη το νήμα στις σχολές που πέρασαν.
Το καθαρό 20 στς εξετάσεις ήταν ένας σημαντικός στόχος.
Ο Νικόλας Χρίστου από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ικανοποίηση του που το όνομα του φιγουράρει μεταξύ των προτεύσαντων στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις.
Μιλώντας στη Cyprus Times, στάθηκε στη σκληρή και μεθοδική δουλειά που χρειάστηκε να κάνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
- Παγκύπριες Εξετάσεις: Τέλος η αγωνία, ιδού τα αποτελέσματα
- Οι 10 που έκοψαν πρώτοι το νήμα στις Παγκύπριες Εξετάσεις

«Νιώθω τεράστια χαρά και δικαίωση για το αποτέλεσμα, αν και δεν είδα τη χρονιά ως μια αγγαρεία, αλλά ως κάτι που απόλαυσα πραγματικά, καθώς αγαπώ τα αντικείμενα με τα οποία ασχολήθηκα. Η κλίση μου για τις ξένες γλώσσες, μιλώντας αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, με οδήγησε στο να επιλέξω το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου ως την πρώτη μου επιλογή, παρόλο που το ενδεχόμενο σπουδών στη Γαλλία παραμένει ανοιχτό και θα το αποφασίσω κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας».Όλα αυτά, όπως σημείωσε, δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τη βοήθεια του Θεού, των εκπαιδευτικών και των γονιών μου. «Ξεχωριστή θέση σε αυτή την επιτυχία έχει και ο δίδυμος αδελφός μου, με τον οποίο πορευτήκαμε μαζί, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κι εκείνος κατάφερε να συγκεντρώσει μια εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία».
«Οι κόποι μου απέδωσαν καρπούς»
Με καθαρό 20, η Μαρίνα Χατζημιχαήλ εξασφάλισε θέση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό της.
Η απόφοιτη του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία δήλωσε: «Ακόμη δεν το πιστεύω ότι πέτυχα τον στόχο μου. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και οι κόποι μου απέδωσαν καρπούς. Ελπίζω όλοι οι μαθητές της χρονιάς μου να πέρασαν στη σχολή που ήθελαν».

Από την Ελλάδα έμαθε την πρωτιά στην Ιατρική
Η Σεμέλη Χατζησάββα έμαθε το χαρμόσυνο μαντάτο της πρωτιάς παρέα με τις φίλες της ενώ βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα.
Η απόφοιτος του Λανίτειου Λεμεσού κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη.
Έδωσε το παν τον δυνατοτήτων της, ήξερε ότι έγραψε καλά στις εξετάσεις αλλά ένιωσε μεγάλη έκπληξη όταν τις ανακοίνωσαν ότι είναι μεταξύ των πρωτευσάντων.
«Ψες βράδυ με πήραν τηλέφωνο από την Υπηρεσία Εξετάσεων. Ενθουσιάστηκα και το διασκεδάσαμε με τις φίλες μου. Όταν το είπα στους δικούς μου, σαφώς και συγκινήθηκαν».
Όλη την προηγούμενη χρονιά, όπως δηλώνει, διάβαζε χωρίς όμως να στερεί από τον εαυτό της τις βόλτες και τη χαλάρωση. «Δε μπορείς να αφήσεις τη ζωή σου για μία εξέταση. Όταν διάβαζα ήμουν αφοσιωμένη εκεί ώστε να έχω και τον χρόνο και για άλλα πράγματα».
Ήξερε ότι το να περάσει στην Ιατρική Σχολή ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά έβαλε τα δυνατά της γιατί επιθυμεί να ασχοληθεί με την έρευνα και να προσφέρει στον συνάνθρωπο της.
Πάντως, όπως ανέφερε, θα κρατήσει τη θέση που εξασφάλισε αλλά θα δοκιμάσει την τύχη της και για πανεπιστήμιο της Ελλάδας.