Χανιά: Προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα πήραν ο ιατροδικαστής και ο τοξικολόγος – Κατηγορούνται για κακουργήματα

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα (27/7) στις 10:00 το πρωί έλαβαν το στέλεχος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κρήτης και ένας τοξικολόγος, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση δωροληψίας με σκοπό την έκδοση πλαστών γνωματεύσεων.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν περίπου στις 4:00 το απόγευμα της Πέμπτης (23/7) στην Εισαγγελία Χανίων, όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους για δωροδοκία σε κακουργηματικό βαθμό.

Νωρίτερα, είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με υποθέσεις φερόμενων πλαστών αποτελεσμάτων στις γνωματεύσεις. Μετά την εξέταση, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

YouTube thumbnail

«Και οι δύο κατηγορούμενοι, από μια μικρή κουβέντα που κάναμε, δεν έχουν καταλάβει για ποιο λόγο κατηγορούνται» ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο δικηγόρος του τοξικολόγου, Εμμανουήλ Σαββόπουλος.

YouTube thumbnail

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική έρευνα στα Χανιά έχει επεκταθεί σε πολλά μέτωπα και αφορά υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται περίπου 25 άτομα. Η έρευνα ξεκίνησε από την υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη πριν από περίπου έναν χρόνο.