Δεν τα κατάφερε εναντίον της Melbourne City ο Αλέξανδρος. Το τελικό 2 – 2 έφερε νεύρα και μια γερή δόση απαισιοδοξίας στο στρατόπεδο της ελληνοαυστραλιανής ομάδας. Αυτό ήταν το πέμπτο συνεχόμενο ματς κατά το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» αποτυγχάνουν να τσεπώσουν τους τρεις πόντους της νίκης, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο άσχημος καιρός και ο ακόμα πιο άσχημος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της City, έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, γεγονός που ανέφερε και ο Γιάννης Αναστασιάδης μετά το πέρας του παιχνιδιού.
«Ήταν ένα πολύ σκληρό ματς, σε άθλιες συνθήκες και σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο με εξέπληξε, ειδικά όταν αναλογιστεί κανείς το όνομα της αντιπάλου μας. Τα παιδιά όμως χειρίστηκαν πολύ καλά αυτές τις ειδικές συνθήκες. Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τα λάθη που μας οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Προηγηθήκαμε, κάναμε λάθη, επιστρέψαμε και τελικά δεχθήκαμε το 2 – 2 δίχως ουσιαστικά οι αντίπαλοι μας να έχουν ευκαιρία. Η τύχη δεν μας θέλει τον τελευταίο καιρό και αυτό μας επηρεάζει. Τα παιδιά όμως προσπαθούν, τους ευχαριστώ για αυτό και είμαι βέβαιος πως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, η τύχη μας θα αλλάξει και θα επιστρέψουμε ξανά στα θετικά αποτελέσματα».
Από εδώ και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια, να ξαναβρούν τον ρυθμό τους και να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών, προκειμένου να διατηρηθούν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, να μπουν στα τελικά και εκεί να τα δώσουν όλα προκειμένου να διεκδικήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το τρόπαιο του πρωταθλήματος.
Μια σπουδαία νίκη πέτυχε η πρωτοπόρος Cannons. Η ομάδα του Oakleigh έβαλε κάτω με σχετική άνεση την πολυδιαφημισμένη Avondale, αποδεικνύοντας ξανά, πως αυτή την περίοδο αποτελεί την πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 42ο λεπτό με τον νεοφερμένο Millar. Το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Chris Taylor, μπορεί να έφτασε στο Oakleigh για να δέσει ακόμα περισσότερο την άμυνα των πρωτοπόρων, αλλά έδειξε με το καλημέρα, πως μπορεί να βοηθήσει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού των «Κανονιών».
Το 2 – 0 ήρθε μετά από απίθανη προσωπική ενέργεια του…δαιμονισμένου Lebib. Ο εξτρέμ της ελληνοαυστραλιανής ομάδας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό συρτό σουτ, ανάγκασε τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα της δικής τους εστίας.
Από εκεί και πέρα η Cannons ήλεγξε το ματς, έβγαλε ωριμότητα και διασφάλισε μια τεράστια νίκη που όπως όλα δείχνουν τα πράγματα, θα την δώσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2026. Μια πρωτιά που εκτός από το πλεονέκτημα στους τελικούς που ακολουθούν, δίνει επίσης και το πολυπόθητο εισιτήριο για την αυτόματη είσοδο στο εθνικό πρωτάθλημα.
Μια εξαιρετικά σημαντική νίκη κατάφερε μέσα στο σπίτι της Dandenong City η Ελλάς. Η ομάδα του South Melbourne μπήκε στο ματς εναντίον της City, με την ανάγκη για νίκη να χτυπάει…κόκκινο. Με το τέλος την κανονικής διάρκειας της σεζόν να πλησιάζει, η κατάκτηση όσων περισσότερων νικών, θεωρείται επιτακτική αν η ελληνοαυστραλιανή ομάδα θέλει να συμμετέχει στα τελικά του πρωταθλήματος.

Οι ποδοσφαιριστές του Sinisa Cohadzic πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο του Frank Holohan Soccer Complex με το μαχαίρι στα δόντια. Σκόραραν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Sebastian Pasquali, δείχνοντας με το καλημέρα τις διαθέσεις τους.
Το 1 – 0 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Το δεύτερο μισό του ματς, άρχισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε και το πρώτο. Με γκολ για την Ελλάς.
Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0 – 2 με τον Yuki Uchida, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της νίκης. Μια νίκη η οποία τελικά κατακτήθηκε από τους φιλοξενούμενους και τους εκτόξευσε έστω και προσωρινά στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Προς το VPL1 οδεύει ολοταχώς ο Παγκύπριος. Οι «πράσινοι» μοιάζουν ανήμποροι να γυρίσουν την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, με αποτέλεσμα ο εφιάλτης του υποβιβασμού να δείχνει όλο και πιο πιθανός.

Εναντίον της αδύναμης Thunder, ο Παγκύπριος ήταν και πάλι κακός. Δίχως φαντασία στην επίθεση και με μια ακατανόητη χαλαρότητα στην άμυνα, η ήττα μοιάζει σαν το πιο φυσικό αποτέλεσμα.
Ο Adam Piddick με μόλις μια χούφτα προπονήσεις στην πλάτη, δεν μπόρεσε να περάσει καινούργιες ιδέες στους ποδοσφαιριστές του και αυτοί από την μεριά τους μοιάζουν άδειοι από φαντασία αλλά και από ενέργεια. Στοιχεία που πρέπει να αλλάξουν δραματικά αν Παγκύπριος θέλει να έχει ελπίδες παραμονής στο NPL.
Η κλεψύδρα αδειάζει, η αλλαγή στην εικόνα της ομάδας πρέπει να έρθει…εχθές, αλλιώς το άμεσο μέλλον το οποίο πλησιάζει με υψηλή ταχύτητα, μοιάζει να είναι μαύρο και ζοφερό για τον ιστορικό Παγκύπριο.
VPL1
Δεν τα κατάφερε εναντίον της Melbourne Knights ο Ηρακλής, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 2η θέση της βαθμολογίας. Το τελικό 0 – 1 γέμισε με απογοήτευση τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων και έφερε νεύρα στις εξέδρες.
Με το ένα πόδι στο VPL2 βρίσκεται πλέον η Νέα Ελλάς. Η ομάδα του Port Melbourne παρά τις προσθήκες στις οποίες προχώρησε κατά την περίοδο της χειμερινής μεταγραφική περιόδου, δεν δείχνει ικανή να γυρίσει την αρνητική για αυτούς κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί από το ξεκίνημα της σεζόν.
Τα βαρύ και ασήκωτο 0 – 5 εναντίον της North Sunshine Eagles φαίνεται ικανό να αποτελειώσει τους «καρχαρίες». Τα συνεχόμενα κακά αποτελέσματα και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση όλων μέσα στο κλαμπ, μοιάζουν εμπόδια ανυπέρβλητα. Θα χρειαστεί ψυχή, πάθος και μια τεράστια δόση τύχης, προκειμένου να γυρίσει ο…τροχός και να αποφευχθεί ο υποβιβασμός.
VPL2
Έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά την ήττα της με 1 – 0 μέσα στην έδρα της Keilor Park, η Malvern City. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν το ματς, ίδρωσαν τις φανέλες, μα τελικά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτια τους με άδεια τα χέρια.
Με νίκη εναντίον της Altona City συνέχισε την καταπληκτική της πορεία η Bayside Argonauts. Οι «αργοναύτες» ήταν πιο πειστικοί καθόλα την διάρκεια του ματς, πέτυχαν ένα όμορφο τέρμα και τελικά έφυγαν από το γήπεδο με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Μια νίκη η οποία τους έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας, οκτώ βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Goulburn Valley Suns.
Δεν μπόρεσε να αποφύγει την εκτός έδρας ήττα, με σκορ 3 – 2, κόντρα στην Essendon Royals, ο Πυθαγόρας. Η ομάδα του Box Hill πάλεψε το ματς με νύχια και με δόντια, κατάφερε να το φέρει στα ίσια δύο φορές, αλλά τελικά υπέκυψε στην πίεση στων γηπεδούχων. Από εδώ και πέρα η ελληνοαυστραλιανή ομάδα πρέπει να συγκεντρωθεί και να ανεβάσει την απόδοση της, προκειμένου να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.
Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε από το Whittlesea η Kingston City. Το τελικό 1 – 1 μπορεί να μην οδήγησε τους φιλοξενούμενους εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, μα τους έδωσε την κατάλληλη ώθηση, προκειμένου να πολεμήσουν ακόμα πι σκληρά από εδώ και πέρα για την παραμονή τους στην κατηγορία.
NPL – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Green Gully – Altona Magic 1 – 3 (90+6′ J. Hope – 12′ O. McCloskey, 55′ J. Mabok, 73′ J. Langa)
Dandenong City – South Melbourne 0 – 2 (2′ S. Pasquali, 47′ Y. Uchida)
Oakleigh Cannons – Avondale 2 – 0 (42′ M. Millar, 66′ J. Muir [A])
Preston Lions – Hume City 2 – 1 (49′ L. Trevere, 64′ S. Zini)
Melbourne City U21 – Heidelberg United 2 – 2 (20′ R. Ballah, 75′ T. Servin – 18′ C. Bramwell, 55′ M. Humbert)
Dandenong Thunder – Bentleigh Greens 2 – 1 (3′ M. Memeti, 24′ A. Lynn – 88′ Γ. Πετράτος)
St Albans Saints – George Cross (Αυτό το ματς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12/07)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ομάδες Αγ. Β.
Oakleigh Cannons 20 44
Hume City 20 40
Avondale 20 34
Preston Lions 19 32
Heidelberg United 20 32
South Melbourne 20 31
Melbourne City U21 19 30
George Cross 19 26
Dandenong City 20 22
Altona Magic 20 22
St Albans Saints 19 22
Bentleigh Greens 20 16
Dandenong Thunder 20 15
Green Gully 20 10
VPL1 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Brunswick Juventus – Western United 5 – 4
Northcote City – Melbourne Knights 0 – 1
Langwarrin – Melbourne Victory 3 – 3
Port Melbourne – North Sunshine 0 – 5
Eltham Redbacks – North Geelong 3 – 1
Melbourne Srbija – Manningham United 0 – 1
Bulleen Lions – Brunswick City (Το ματς αυτό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 13/07)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ομάδες Αγ. Β.
Melbourne Knights 20 41
Northcote City 20 39
Brunswick Juventus 20 39
Melbourne Victory U21 20 31
Eltham Redbacks 20 31
Bulleen Lions 19 29
Melbourne Srbija 19 29
Manningham United 20 29
North Geelong Warriors 19 28
Western United VPL1 20 25
Brunswick City 19 23
Langwarrin 20 23
North Sunshine Eagles 20 18
Port Melbourne 20 10
VPL2 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Eastern Lions – Werribee City 19:45
Essendon Royals – Box Hill United 3 – 2
Whittlesea United – Kingston City 1 – 1
Moreland City – Springvale White Eagles 0 – 1
Keilor Park – Malvern City 1 – 0
Bayside Argonauts – Altona City 1 – 0
Nunawading – Goulburn Valley Suns 0 – 1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ομάδες Αγ. Β.
Valley 19 42
Malvern 19 40
Royals 20 37
Argonauts 19 34
Keilor Park 19 31
Box Hill 19 29
Whittlesea 20 27
Springvale 20 26
Lions 19 23
Nunawading 19 22
Werribee 20 20
Kingston 19 20
Altona City 20 16
Moreland City 18 11


The post NPL Βικτώριας Ανδρών: Στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας βρίσκονται Cannons, Ελλάς και Αλέξανδρο appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.