Ελπίδα Τικμανίδου στο tanea.gr: «Δείχνουμε χαρακτήρα στην Εθνική – Σημαίες και κόσμος μας δίνουν δύναμη»

Η Ελπίδα Τικμανίδου ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες της νίκης της Εθνικής Ελλάδας επί της Βουλγαρίας με 3-1 στο EuroVolley 2026, συμβάλλοντας με 18 πόντους στην επικράτηση της «γαλανόλευκης».

Η 18χρονη διεθνής μιλάει στο tanea.gr για την εικόνα της ομάδας, τη μεγάλη ανατροπή στο τρίτο σετ και τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει την Εθνική σε δύο σημαντικές νίκες στη διοργάνωση.

Ξεχωριστή θέση στις δηλώσεις της είχε και ο κόσμος, με την Τικμανίδου να τονίζει τη δύναμη που δίνει στις διεθνείς η παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων στις εξέδρες και να στέλνει το δικό της μήνυμα ενόψει της συνέχειας του EuroVolley.

Πέτυχες 18 πόντους στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στη Βουλγαρία και ήσουν από τις κορυφαίες. Τι σημαίνει για σένα αυτή η προσωπική εμφάνιση μετά από μια ακόμη νίκη;

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την προσωπική μου εμφάνιση, αλλά πάνω απ’ όλα για τη νίκη της ομάδας. Οι 18 πόντοι σίγουρα μου δίνουν αυτοπεποίθηση, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι όλες μαζί καταφέραμε να πάρουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Όταν κερδίζει η ομάδα, η προσωπική απόδοση παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία».

Στο τρίτο σετ, μετά το 11-12, κάνατε ένα εντυπωσιακό 10-0. Τι άλλαξε εκείνη τη στιγμή και καταφέρατε να γυρίσετε τόσο δυναμικά το παιχνίδι;

«Νομίζω ότι εκεί φάνηκε περισσότερο από ποτέ ο χαρακτήρας μας. Μετά το 11-12 δεν πανικοβληθήκαμε. Μείναμε συγκεντρωμένες, πιέσαμε πολύ από το σερβίς, παίξαμε πολύ καλά στο μπλοκ και στην άμυνα και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν.

Το 10-0 ήρθε μέσα από την ενέργεια και την πίστη που έχουμε η μία στην άλλη».

Με δύο νίκες πλέον στον όμιλο, η πρόκριση στους «16» είναι πλέον πολύ κοντά. Παρακολουθείτε τη βαθμολογία;

«Έχουμε εξασφαλίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους. Από εδώ και πέρα, όμως, δεν θέλουμε να σταματήσουμε εκεί.

Θέλουμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή κατάταξη στον όμιλο, ώστε στην επόμενη φάση να έχουμε, θεωρητικά, έναν πιο βατό αντίπαλο.

Γι’ αυτό και κάθε παιχνίδι που ακολουθεί είναι πολύ σημαντικό για εμάς και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη νίκη».

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο στο παιχνίδι σας που θεωρείς ότι κάνει τη διαφορά μέχρι τώρα;

«Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη διαφορά μας είναι το γεγονός ότι παίζουμε πραγματικά σαν ομάδα. Ακόμα και όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν αφήνουμε η μία την άλλη.

Έχουμε πολύ ενέργεια, μεγάλη θέληση και πιστεύουμε η μία στην άλλη. Αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο που παρακολουθεί την προσπάθειά σας και βλέπει την Εθνική να κάνει αυτά τα σημαντικά βήματα στο EuroVolley;

«Θέλω πραγματικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Το να βλέπουμε τις ελληνικές σημαίες και να ακούμε τον κόσμο να φωνάζει για εμάς μέσα στο γήπεδο είναι κάτι που μας δίνει τεράστια δύναμη.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε τα πάντα για την Εθνική. Θέλουμε να τους κάνουμε περήφανους και να ζήσουμε μαζί τους όσο περισσότερες όμορφες στιγμές γίνεται».