
Η ΑΕΚ κατέληξε στη λύση του Μπάμπη Λυκογιάννη για το αριστερό άκρο της άμυνας. Η περίπτωση του 33χρονου πρώην παίκτη της Μπολόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλη κουβέντα.
Καταρχάς να πούμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία σε ένα από τα καλύτερα -ειδικά αμυντικά- πρωταθλήματα του κόσμου (ίσως και το κορυφαίο). Το αν θα πιάσει και αν θα προσφέρει δεν μπορεί κανένας να το προδικάσει.
Για παράδειγμα θυμάμαι την κριτική που είχε δεχθεί ο Χατζισαφί, ο οποίος είχε έρθει στα 31 του, αλλά έκανε εξαιρετικές σεζόν. Το να το παίζεις λοιπόν «Πυθία» ή να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα ποτέ δεν είναι καλό.
Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι γιατί και πως η ΑΕΚ κατέληξε σε αυτή την επιλογή. Ο Τζέιμς Πένραϊς, όπως παραδέχθηκε με δηλώσεις του, ήτα φευγάτος από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τον ζήτησε η Ρέιντζερς. Το καλοκαίρι στην προετοιμασία ήταν εκτός τόπου και χρόνου και όπως τόνισε πίεζε σαν τρελός για να φύγει.
Δεν πίεζε εμένα, την ΑΕΚ πίεζε, άρα το ήξεραν όλοι. Δεν έδωσαν όμως τη δέουσα σημασία και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα. Μετά την επιστροφή από την προετοιμασία, το θέμα με τη Ρέιντζερς «φούντωσε». Η ΑΕΚ διέψευδε ότι θα τον παραχωρήσει δανεικό. Τέσσερις μέρες αργότερα τον έδωσε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο στην ομάδα της Γλασκώβης.
Τότε βεβαίως είχε προκύψει η λύση του 34χρονου Φίλιπ Κόστιτς, τον οποίο ήθελε ο Νίκολιτς. Ο Σέρβος τελικά προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αϊντχόφεν και η ΑΕΚ έμεινε με μοναδικό αριστερό μπακ τον Πήλιο.
Τώρα πέντε μέρες μετά τον δανεισμό του Πένραϊς, η ΑΕΚ «κλείνει» τον Λυκογιάννη. Έναν παίκτη που έχει να παίξει ολόκληρο 90λεπτο από τις 25 Ιανουαρίου και ένα γεμάτο ματς από τις 8 Φλεβάρη!
Φέρνει έναν παίκτη που δεν έχει κάνει προετοιμασία για να μην είναι «γυμνή» κατά τη διάρκεια της χρονιάς, για να κάνει όχι αναβάθμιση, αλλά για να έχει ο Πήλιος back up (ο οποίος Πήλιος με το «σπαθί» του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή).
Διαβάζω ότι μπορεί να παίξει και στόπερ. Ο Λυκογιάννης έπαιξε ως στόπερ κυρίως όταν η ομάδα του έπαιζε με τριάδα στην άμυνα. Πρέπει να είναι ελάχιστα τα ματς που έχει παίξει όπως ο Ρέλβας.
Τα άλλα που ακούγονται ότι είναι Ολυμπιακός είναι αστεία και να τα συζητάμε. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και ο Κυριακόπουλος για παράδειγμα είναι ΑΕΚτζής, αλλά πήγε στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.
Η άφιξη του Λυκογιάννη βγάζει εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον Καλοσκάμη. Έτσι θα έχει και καλύτερη ισορροπία στις επιλογές του στο ρόστερ. Οπότε οι ευκαιρίες που θα έχει ο νεαρός διεθνής, θα είναι ακόμα λιγότερες.
Το έχω ξαναγράψει. Ο Νίκολιτς δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή να αναδείξει παίκτες και αυτό αποδεικνύεται από τη χρησιμοποίησή τους. Εάν μπορούσε δε θα έβαζε κανέναν. Εκτός αν είχε κάποιον «μικρό» που θα έβγαζε μάτια. Δυστυχώς δεν έχει. Ο Σέρβος θέλει απλά να πετύχει (και καλά κάνει), να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα και να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία του.
ΥΓ: Χαθήκαν και όλες αυτές οι «ψυχές» που έλεγαν «που πάμε με Χατζισαφί και Πήλιο», που όταν ήρθε ο Πένραϊς τον βάφτισαν -χωρίς να τον έχουν δει καν- βασικό μέχρι να πάρει ο Πήλιος τη φανέλα… σπίτι του και από εκεί που έλεγαν για αναβάθμιση στη θέση του αριστερού μπακ, τώρα είναι ενθουσιασμένοι με το νέο δίδυμο…