
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται το μέλλον του Τζιάνι Ινφαντίνο στην προεδρία της FIFA, καθώς οι πιέσεις προς το πρόσωπό του για παραίτηση αυξάνονται κατακόρυφα.
Αφορμή για τη σφοδρή κρίση στάθηκε το αποκαλυφθέν σχέδιο «FIFA Forward Enterprise» (FFE), μέσω του οποίου ο Ινφαντίνο επιχείρησε να πουλήσει μειοψηφικό πακέτο εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ σε ιδιώτες επενδυτές (μεταξύ των οποίων η JP Morgan και σχήματα που σχετίζονται με την οικογένεια Κούσνερ). Οι μυστικές διαπραγματεύσεις, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες για υπέρογκες αμοιβές και τη σφοδρή αντίδραση της UEFA που κινήθηκε νομικά εναντίον του, ανάγκασαν τη FIFA σε άτακτη υπαναχώρηση και ακύρωση του σχεδίου.
Με την κατακραυγή να γιγαντώνεται, ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναζητά πλέον απεγνωσμένα πολιτικές και ποδοσφαιρικές «πλάτες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ινφαντίνο αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ προσβλέποντας στη στήριξη της αμερικανικής πλευράς, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει μπαράζ τηλεφωνημάτων σε ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ανά τον κόσμο, ζητώντας δημόσια στήριξη για να κρατηθεί στη θέση του.
Gianni Infantino is set to hold a meeting with senior divs in the Trump administration as he seeks support to continue at FIFA.
Infantino has already been calling federations for public support as pressure grows for him to resign. pic.twitter.com/mtCXKMGcEi
— Ben Jacobs (@JacobsBen) August 3, 2026
Gianni Infantino is set to hold a meeting with senior divs in the Trump administration as he seeks support to continue at FIFA.