Γκασλί από άλλο πλανήτη στη Μόντσα: Η πρώτη pole της καριέρας του είναι γεγονός!

Χθες έχασε το βάθρο στο Μονακό, σήμερα πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του! Ο Πιέρ Γκασλί έκανε το απόλυτο comeback στη Μόντσα, πραγματοποιώντας έναν απίθανο τελευταίο γύρο στις κατατακτήριες και αφήνοντας πίσω του τους Τζορτζ Ράσελ και Όσκαρ Πιάστρι.

Μόλις την Παρασκευή (4/9), ο Γάλλος είχε δεχθεί το… χτύπημα της απώλειας του βάθρου που είχε κατακτήσει στο Μονακό, μετά την τιμωρία που του επιβλήθηκε για όσα συνέβησαν στον αγώνα.

Μία ημέρα αργότερα, όμως, ο οδηγός της Alpine απάντησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο τελευταίο του πέρασμα στο Q3, ο Γκασλί βρήκε έναν εξωπραγματικό γύρο και με χρόνο που κανείς δεν περίμενε κατάφερε να αρπάξει την pole position, προκαλώντας έκπληξη σε όλο το paddock.

Έτσι, άφησε πίσω του το φαβορί, Τζορτζ Ράσελ, που σημείωσε τον δεύτερο χρόνο.

Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Όσκαρ Πιάστρι το Q3, γράφοντας χρόνο 1:21.966

Στις δύο επόμενες θέσεις βρέθηκαν οι Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρ να παίρνει αυτή τη φορά το πάνω χέρι απέναντι στον Λιούις Χάμιλτον. Ο Μονεγάσκος κατέκτησε την 4η θέση, αφήνοντας τον Βρετανό στην 5η, προς τέρψιν των τιφόζι. Έκτος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εξέφρασε ξανά μέσω team radio τα παράπονά του για τη συμπεριφορά της Red Bull.

Ο Κίμι Αντονέλι σημείωσε τον 7ο καλύτερο χρόνο, όμως η ποινή που έχει δεχθεί για αλλαγή κινητήρα τον υποχρεώνει να εκκινήσει από το τέλος. Κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη ο Φράνκο Κολαπίντο, που πήρε την 8η θέση και χάρισε στην Alpine διπλή παρουσία στο top-10.

Αντίθετα, απογοητευτικός ήταν ο Λάντο Νόρις, ο οποίος έμεινε μόλις 9ος, μπροστά από τον Άρβιντ Λίντμπλαντ της Racing Bulls, που πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στις κατατακτήριες.