
Αμέσως μετά την επιβεβαίωση ότι η Μάντσεστερ Σίτι υπέπεσε σε οικονομικές παραβάσεις, ο αγγλικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια Επιτροπή μάλιστα είχε ενημερώσει από το καλοκαίρι τη Σίτι για τα παραπτώματα, αλλά εκείνη, σύμφωνα με το ESPN, προχώρησε σε μεταγραφές 500 εκατομμυρίων ευρώ, μη λαμβάνοντας υπόψιν την προειδοποίηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι
«Η Manchester City FC δηλώνει απογοητευμένη και έκπληκτη από την απόφαση της Επιτροπής της Premier League, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο σύλλογος δηλώνει αθώος για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από την Premier League και υποστηρίζει ότι διαθέτει ένα πλήρες σύνολο αδιαμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν όλες τις θέσεις του σχετικά με την υπόθεση. Ως εκ τούτου, η Manchester City θα συνεχίσει αδιάκοπα και, όπου απαιτείται, με ενεργό τρόπο, να υπερασπίζεται τη θέση της ενώπιον κάθε αρμόδιου ρυθμιστικού και νομικού φορέα.
Η διαδικασία της Premier League παραμένει σε εξέλιξη, καθώς σημαντικά σκέλη της δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Η Manchester City FC θα προχωρήσει πλέον στις προβλεπόμενες διαδικασίες έφεσης, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση περιέχει σαφή και ουσιώδη σφάλματα ως προς το δίκαιο, τις αρχές και τα πραγματικά περιστατικά και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής ή αξιόπιστη.
Ο σύλλογος έχει σεβαστεί με συνέπεια τη διαδικασία επί οκτώ χρόνια, με την πεποίθηση ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η διοίκηση της Premier League θα λειτουργούσαν ως ανεξάρτητος, αμερόληπτος και δίκαιος ρυθμιστικός φορέας, απαλλαγμένος από οποιαδήποτε μονομερή επιρροή.
Είναι προφανές ότι ο σύλλογος περιορίζεται ως προς το τι μπορεί να δηλώσει περαιτέρω, έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι επόμενες διαδικασίες».
Club statement.
https://t.co/yrJ8Z0A52Y pic.twitter.com/0NP2k33JT9
— Manchester City (@ManCity) September 29, 2026