Κωνσταντινούπολη: Βυθίστηκε το ένα από τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν – Δέκα αγνοούμενοι

Δύο πλοία συγκρούστηκαν στη Θάλασσα του Μαρμαρά κατά τη διάρκεια της νύχτας – Το ένα πλοίο βυθίστηκε – Δέκα αναζητούνται

Βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Tugberg Imamoglu αφού συγκρούστηκε τη νύκτα με ένα άλλο πλοίο στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπουλης, ανακοίνωσε σήμερα η Τουρκική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων.

«Καθώς το Tugberg Imamoglu δεν απαντά σε καμιά κλήση και δεν υπάρχει σύνδεση με τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος παρά τις προσπάθειες του Κέντρου Συντονισμού Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, εκτιμάται ότι το φορτηγό πλοίο βυθίσθηκε», ανακοίνωσε μέσω του X η Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων.

«Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης άρχισαν αμέσως», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Tugberg Imamoglu συγκρούστηκε στη διάρκεια της νύκτας με το πετρελαιοφόρο Alsu, στο οποίο «δεν έχει διαπιστωθεί καμιά ορατή ζημιά».

Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 03:00 (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου) σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων νότια της Σηλυβρίας (Σιλιβρί).

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν τι φορτίο μετέφερε το Tugberk Imamoglu, το οποίο διέσχιζε τη Θάλασσα του Μαρμαρά με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών