Με ιδιαίτερη επιτυχία και μέσα σε μια θερμή, γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιείται σήμερα στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ το Let’s Go Greek Festival Parramatta, που διοργανώνει η Ενορία-Κοινότητα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.
Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τον χώρο του φεστιβάλ, απολαμβάνοντας ελληνική μουσική, χορό, παραδοσιακές γεύσεις και ένα αυθεντικό ελληνικό γλέντι που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Πρωθυπουργού της Νέας Νότιας Ουαλίας, Chris Minns, ο οποίος επισκέφθηκε πριν από λίγο το φεστιβάλ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Steve Kamper και την τοπική βουλευτή Donna Davis.
Ο Chris Minns είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ελληνικής παροικίας, διοργανωτές και επισκέπτες, γνωρίζοντας από κοντά τη ζωντάνια και τη δυναμική της ελληνικής κοινότητας του Parramatta και των γύρω περιοχών.
Το ανοιξιάτικο σκηνικό και ο υπέροχος καιρός συνέβαλαν ακόμη περισσότερο στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας, με μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στη γιορτή και να απολαμβάνουν τις ελληνικές παραδόσεις.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ κορυφώνεται σήμερα το απόγευμα, καθώς στις 6.30 μ.μ. ανεβαίνει στη σκηνή ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με τις μεγάλες του επιτυχίες.
Το Let’s Go Greek Festival Parramatta αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής παροικίας της περιοχής, φέρνοντας κάθε χρόνο κοντά χιλιάδες ανθρώπους και αναδεικνύοντας τον ελληνικό πολιτισμό, τη μουσική, τον χορό και τη γαστρονομική παράδοση.
Η σημερινή μεγάλη γιορτή επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη δυναμική παρουσία της ελληνικής κοινότητας στο Σίδνεϊ και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ενορίες και οι κοινοτικοί φορείς στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
The post Μεγάλο ελληνικό γλέντι στο Parramatta – Παρών και ο πρωθυπουργός της Ν.Ν. Ουαλίας Chris Minns appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.