Ο ΠΑΟΚ θέλει να αλλάξει

Το συζητούσαν από τα μέσα του καλοκαιριού στα ενδότερα του ΠΑΟΚ και δη οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. «Για όσους ήρθαν δεν λέμε τίποτα με σιγουριά αλλά αυτός ο Τάχα Αλι όντως είναι καλός παίκτης». Iδού ποιο υπήρξε το συμπέρασμα που βγήκε στην προετοιμασία. Ενας τραυματισμός κράτησε τον Αλι στα πιτς για κάποιο διάστημα αλλά στο Περιστέρι ο σουηδός εξτρέμ επιβεβαίωσε τις καλές συστατικές επιστολές που τον συνοδεύουν.

Υπό μία έννοια, ο ΠΑΟΚ τώρα έχει να διαχειριστεί δύο συνθήκες καθόλου εύκολες, δύο γεγονότα που έφεραν απανωτούς τριγμούς το προηγούμενο διάστημα. Αφενός ήταν η πώληση του Γιάννη Κωνσταντέλια και με τρόπο που άφησε πληγές στο κοινό, πολύ απλά γιατί η παραχώρηση του χαφ στην Ντόρτμουντ έγινε σχεδόν στα κρυφά και με συλλογική προσπάθεια να λήξει πολύ γρήγορα το ζήτημα. Αφετέρου, είχαμε και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, άρα τον ΠΑΟΚ να μένει μόνο με τους εγχώριους στόχους.

Ο Λίσι βέβαια είναι ξεχωριστή περίπτωση. Μάλλον κι αυτός έχει να ανέβει βουνό, κυρίως επειδή διαδέχθηκε τον Λουτσέσκου και εκ των πραγμάτων οι πρώτες εβδομάδες του Ιταλού στον πάγκο θα είχαν εμπόδια, ίσως και αμφισβήτηση. Τι κάνει ο προπονητής; Το μείζον σχετίζεται με το πώς θα φέρει την ηρεμία στον Δικέφαλο, πάει να πει με τι τρόπο θα οδηγήσει το σκάφος στη νέα εποχή. Οπως κι αν αυτή τη μεταφράζει ο οποιοσδήποτε.

Αλλά για τον Λίσι η μετάβαση στη μετά Κωνσταντέλια ημέρα, δείχνει ως ο Νο1 στόχος. Στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, μια ομάδα που ναι μεν δεν είναι θεριό αλλά πάντα ένα ταξίδι εκεί δείχνει απαιτητικό για τον ΠΑΟΚ, ο κόουτς βρήκε λύσεις από έναν πολύπειρο παίκτη, τον ηλικίας 33 ετών Πέλκα. Εως τώρα ο Πέλκας έχει τρία γκολ στο πρωτάθλημα και ασφαλώς θα αποτελεί έκπληξη αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Περισσότερο η απόδοσή του ισοδυναμεί με… γέφυρα του χθες με το σήμερα. Εχει τη ρέντα τούτη την περίοδο και ώρες ώρες μπορεί να θυμηθεί το πώς θα κάνει πιο ενδιαφέρουσα την ανάπτυξη της ενδεκάδας.

Αν μάλιστα ο Πέλκας συνδυαστεί με τον Tάχα Αλι όπως συνέβη στο Περιστέρι, τότε το απρόβλεπτο είναι ένα ακόμη στοιχείο που προστίθεται στο πώς ο ΠΑΟΚ προσεγγίζει τις αναμετρήσεις. Οσο για τον Τάχα Αλι, το ξεπέταγμα από την αριστερή πτέρυγα και οι εμπνεύσεις που καταθέτει στο χορτάρι, τον κάνουν ένα λόγο ώστε να αισιοδοξεί το κοινό της ομάδας που ένιωσε πως η ενδεκάδα των Ασπρόμαυρων αποδυναμώθηκε. Αλλά ας είμαστε, ακόμη, εγκρατείς.