
Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (13/09) διατήρησε το απόλυτο των νικών στο ΟΑΚΑ, επικρατώνατς τον Παναιτωλικό με 3-0 για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το τριφύλλι βρέθηκε από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ χάρη στην καρφωτή κεφαλιά του Βιθέντε Ταμπόρδα στο 14’.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ιδανικά για τους «πράσινους», οι οποίοι στο 39’ με υπέροχο σουτ του Ουναΐ διπλασίασαν τα τέρματά τους, θέτοντας ισχυρά θεμέλια επικράτησης έναντι του αντιπάλου τους. Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και στο 90+2’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καλάμπρια, έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα στην επικράτησή τους έναντι των Αγρινιωτών.
1ο ημίχρονο
Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή του παιχνιδιού τη διάθεση να επιβληθεί του αντιπάλου του. Έχοντας κατοικοεδρεύσει στα καρέ του Παναιτωλικού, το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κουτσερένκο στο 3’.
Ο Ουναΐ, αφού απέφυγε τον αμυνόμενο που τον επιτηρούσε από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα έξω, μετά από κόντρα σε παίκτη των «κιτρινομπλέ».
Η στοχευμένη αλλαγή του σχήματος του Νίστρουπ από δύο επιθετικούς, σε έναν και την αύξηση των παικτών στη μεσαία γραμμή, λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του. Η ενίσχυση του κέντρου δυσκόλεψε τα καναρίνια να μεταβούν στην περιοχή του Πένια, καθώς οι πράσινοι συνεχώς ανακτούσαν την μπάλα.
Στο 14’ η πίεση των πράσινων μετουσιώθηκε σε γκολ, από τον άνθρωπο που μονοπωλεί το σκοράρισμα των πράσινων τον τελευταίο καιρό, τον Βιθέντε Τασμπόρδα. Η εξαιρετική σέντρα του Κυριακόπουλου από την αριστερή πλευρά βρήκε αποδέκτη στην… καρδιά της περιοχής τον Αργεντινό, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρο των Αγρινιωτών.
Έπειτα από έξι λεπτά ο σκόρερ των γηπεδούχων αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω προβλήματος τραυματισμού, δίνοντας τη θέση του στον Λιβάι Γκαρσία. Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου, παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, δεν αποσυντονίστηκε. Τουναντίον, στο 22’ ο Χάρης Μαυρίας, σε μία αναχαίτισή του στη δεξιά πλευρά, έδωσε στον Μπάσι, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο.
Στο 30’ και οι «κιτρινομπλέ» είδαν και εκείνοι παίκτη τους να μην μπορεί να συνεχίσει. Ο Εστέμπαν πέρασε στη θέση του Σατσιά. Ο Παναθηναϊκός ένα λεπτό αργότερα έφτασε κοντά και στο δεύτερο γκολ. Ο Κουτσερένκο απομάκρυνε ανεμικά, η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρσία, αλλά το δυνατό βολέ του Αφρικανού έφυγε πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.
Το τριφύλλι, ορμώμενο από την ένθερμη ενθάρρυνση του κόσμου, διπλασίασε τα τέρματά του με τον Αζεντίν Ουναΐ. Ο Μαροκινός αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Καλάμπρια, σημαδεύοντας το δεξί παραθυράκι του πορτιέρε των Αγρινιωτών.
Τα επόμενα τέσσερα λεπτά ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους. Πρώτα, το σουτ του Λούζα πέρασε ελάχιστα άουτ – ο Κουτσερένκο παρακολουθούσε αποσβολωμένος την πορεία της μπάλας – και μετέπειτα ο Ντέσερς, στο τετ α τετ με τον Ουκρανό γκολκίπερ, αφού πρώτα τον προσπέρασε, είδε το πλασέ του να απομακρύνεται πάνω από την τελική γραμμή από τον Γκράναθ.
2ο ημίχρονο
Ο Παναθηναϊκός, έχοντας το υπέρ του 2-0, κυκλοφορούσε με ηρεμία, αναζητώντας ρήγματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Πράγματι, στο 52’ ο Λούζα έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Ντέσερς και αυτός με τη σειρά του στον Ουναΐ, αλλά το πλασέ του Μαροκινού έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ.
Με το πέρας ενός μόλις λεπτού, η ομάδα του Τζέικοπ Νίστρουπ απείλησε ξανά. Ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στις παρυφές της αντίπαλης περιοχής, όμως το σουτ αποσόβησε αποτελεσματικά ο Κουτσερένκο.
Και ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, η είσοδος των Τεττέη και Κάνγκουα έδωσε επιπλέον ενέργεια στην ομάδα. Πράγμα που αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο στο 69’. Ο Τεττέη κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο, έφτασε απέναντι στον Ουκρανό γκολκίπερ, αλλά το πλασέ κατέληξε μόλις άουτ.
Το σύνολο του Τζέικομπ Νίστρουπ έψαξε και άλλο ένα γκολ, ωστόσο τις προσπάθειες του Λιβάι Γκαρσία και του Τεττέη στο 85’ απομάκρυνε ο εξαιρετικός αντίπαλος γκολκίπερ. Ό,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του, το έπραξε στο 90+2’ ο Ντάβιντε Καλάμπρια, ο οποίος υπέγραψε τη νίκη των «πράσινων», ευστοχώντας από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Το «τριφύλλι», πλέον, βρίσκεται μόνο πρώτο στην κορυφή.
MVP: Ουναΐ
Γκολ: 14’ Ταμπόρδα, 39’ Ουναΐ , 90+2’ Καλάμπρια
Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (ΕΠΣ Κοζάνης)
Κόκκινες: –
Κίτρινες: 33’ Καμαρά – 19’ Στάγιτς, 67’ Γκράναθ
Ενδεκάδες:
Παναθηναϊκός (Τζέικοπ Νίστρουπ): Πένια, Καλάμπρια, Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Κυριακόπουλος, Καμαρά, Λούζα(61’ Κάνγκουα), Ταμπόρδα(20’ Λιβάι Γκαρσία), Αντίνο( 76’ Πελίστρι), Ουναΐ(61’ Τεττέη), Ντέσερς(76’ Τσάπρας).
Παναιτωλικός(Γιάννης Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μαυρίας(63’ Προδρομίτης), Γκράναθ, Στάγιτς, Αποστολόπουλος, Εράκοβιτς (57’ Οπόκου), Σατσιάς(30’ Εστέμπαν), Μπάσι, Μεχία(57’ Μπάτζι), Τζενεπό, Άλεξιτς(46’ Νακάμπα).