Στην Άγκυρα ο νέος επιτετραμμένος του Ισραήλ

Έφτασε ο νέος επιτετραμμένος του Ισραήλ στην Άγκυρα – Η τοποθέτηση γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις Άγκυρας–Τελ Αβίβ παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες

Το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών όρισε τον Τζόελ Λάιον ως νέο προσωρινό επιτετραμμένο στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα, η οποία παραμένει κλειστή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Karar, ο Λάιον έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως Πρέσβης του Ισραήλ στην Αρμενία και τη Μολδαβία.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης επισκέφθηκε την Τετάρτη το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες διαπίστευσής του και να αναλάβει άμεσα τα νέα του καθήκοντα.

Η τοποθέτηση γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις Άγκυρας–Τελ Αβίβ παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες, με τη Συρία να αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία τριβής μεταξύ των δύο πλευρών, γράφει η εφημερίδα.

Η Karar εκτιμά ότι η απόφαση του Ισραήλ να τοποθετήσει νέο επικεφαλής της διπλωματικής του εκπροσώπησης στην Τουρκία αποτελεί κίνηση που αποσκοπεί στη μείωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ