Δεκατρείς νεκροί, μεταξύ τους έξι παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για νέα κλιμάκωση παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο.
Το φονικότερο πλήγμα σημειώθηκε στην πόλη Κφαρ Ρουμάν, όπου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ τους έξι παιδιά και τρεις γυναίκες.
Μια γυναίκα που δήλωσε συγγενής τουλάχιστον τριών θυμάτων ανέφερε ότι επλήγη συγκρότημα κατοικιών την ώρα που τα παιδιά ετοιμάζονταν για το σχολείο.
Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στόχος του ήταν πρόσωπα που μετέφεραν όπλα στην περιοχή, ενώ ανακοίνωσε ότι εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επλήγησαν «αμέτοχα πρόσωπα».
Δημοσιογράφοι του Reuters που βρέθηκαν στο σημείο είδαν σχολικά βιβλία ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ διασώστες εργάζονταν για την ανάσυρση θυμάτων.
Μεταξύ των πληγέντων ήταν και ο οκτάχρονος Μουστάφα Φαρχάτ, ο οποίος έχασε τη μητέρα και τους παππούδες του και νοσηλεύεται τραυματισμένος. Ο πατέρας του εξακολουθεί να αγνοείται.
Σε άλλο ισραηλινό πλήγμα με drone εναντίον αυτοκινήτου, σκοτώθηκε ένας τραυματιοφορέας και τραυματίστηκαν άλλοι δύο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Πριν από τα πλήγματα στο Κφαρ Ρουμάν δεν είχε εκδοθεί προειδοποίηση εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ακόμη ότι η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει τη νύχτα δύο οπλισμένα drones εναντίον στρατιωτών κοντά στη ράχη Άλι αλ Τάχερ, στον νοτιοανατολικό Λίβανο.
Η Χεζμπολάχ δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής.
Πηγή: ΚΥΠΕ