Έναρξη επιχειρήσεων για ανακατάληψη εδαφών από τους Χούθι ανακοίνωσε ο Αλ Αλιμί

Έναρξη επιχειρήσεων για ανακατάληψη εδαφών από τους Χούθι ανακοίνωσε ο Αλ Αλιμί – Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν εγκαταστάσεις της Saudi Aramco

Την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για την ανακατάληψη των εδαφών που παραμένουν υπό τον έλεγχο των Χούθι και την αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας σε ολόκληρη την Υεμένη ανακοίνωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της χώρας Ρασάντ αλ Αλιμί, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν σημαντικό τμήμα της Υεμένης, υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν εγκαταστάσεις της Saudi Aramco

Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη που υποστηρίζονται από το Ιράν ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους και εξαπέλυσαν drones κατά εγκαταστάσεων της Saudi Aramco στο Ριάντ, αλλά και στην περιοχή Χουράις, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλες φωτιές.

Οι επιθέσεις αυτές, έγιναν σε αντίδραση σε αυτό που οι Χούθι χαρακτηρίζουν ως 50 αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις από τον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία κατά της Υεμένης κατά τις τελευταίες 12 ώρες.