
Αδίκησε τον εαυτό της στο «Stamford Bridge» η ΑΕΚ, που ηττήθηκε με 3-1 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League, μπροστά σε 10.000 οπαδούς της. Διπλό λάθος από Γιόβιτς και Μπρινιόλι στο δεύτερο και καθοριστικό γκολ που έφερε τούμπα το παιχνίδι, καθώς η Ενωση είχε προηγηθεί με γκολ του Μάγερ.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Σαχτάρ και μόλις στο 3΄ από το κόρνερ του Μάγερ, ο Μουκουντί σημάδεψε το δοκάρι με δυνατή κεφαλιά κι ενώ ο Ρίζνικ είχε μείνει άγαλμα. Σταδιακά οι Ουκρανοί άρχισαν να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους και στο 9΄ είχαν μία καλή στιγμή με τον Αλισον, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι. Στο 14΄ και μετά ωραία ομαδική προσπάθεια ο Γιόβιτς αστόχησε μέσα από την περιοχή και φτάσαμε στο 28΄ για να ανοίξει το σκορ η Ενωση.
Ο Πήλιος έκανε υπέροχη ενέργεια από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον αμαρκάριστο Μάγερ που με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Η χαρά των Κιτρινόμαυρων δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 33΄ ο Κάβανα έδωσε πέναλτι μέσω VAR για μαρκάρισμα του Ρέβας στον Αλισον και ο Πεδρίνιο από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-1 στο 34΄. Στο 38΄ η Σαχτάρ είχε δοκάρι σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Πέδρο Ενρίκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές στιγμές με Μαρίν και Ζίνι μέσα από όμορφες συνεργασίες που δεν κατέληξαν στο τέρμα.
Και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ενωση πήγε να πιάσει στον ύπνο τη Σαχτάρ, αλλά ο Πήλιος στο 49΄ νικήθηκε από τον Ρίζνικ στο τετ α τετ έπειτα από υπέροχη κάθετη του Γιόβιτς. Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα και στο 56΄ ο Ρίζνικ έσωσε ξανά τη Σαχτάρ με εκπληκτική επέμβαση σε φάουλ του Μαρίν. Στο 64΄ ο Οτσερέτκο με κεφαλιά απείλησε ύστερα από αδράνεια της άμυνας σε κόρνερ, σε ένα διάστημα που η Σαχτάρ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του ματς, γι’ αυτό και ο Νίκολιτς φρέσκαρε την ομάδα του με τους Ζοάο Μάριο και Γκατσίνοβιτς. Η Σαχτάρ όμως κατάφερε να φέρει το ματς τούμπα στο 80΄ με ένα διπλό λάθος. Ο Γιόβιτς άργησε να βγει στην αλλαγή του και βάσει του νέου κανονισμού ο Βάργκα έπρεπε να περιμένει ένα λεπτό για να μπει. Σε αυτό το λεπτό ο Τομπίας βρήκε χώρο και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι, που αντέδρασε λανθασμένα στην κλειστή του γωνία. Στο 86΄ ήρθε και η χαριστική βολή για την ΑΕΚ με τρομερό γκολ του Μεντόζα για το τελικό 3-1.
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Αρντά Τουράν): Ρίζνικ, Βινίσιους Τόμπιας, Μπόνταρ, Ματβιγένκο, Πέδρο Ενρίκε, Οτσερέτκο, Αλισον Σαντάνα (88΄ Φερέιρα), Μάρλον (81΄ Εγκόρ), Νέβερτον (63′ Μεντόζα), Πεδρίνιο (63΄ Σίλβα), Κάουα Ελίας (88΄ Μειρέλες).
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μαρίν (83΄ Ζούμπκοφ), Βιτάλις (78΄ Κάιρινεν), Μάγερ (71΄ Ζοάο Μάριο), Κοϊτά, Ζίνι (71΄ Γκατσίνοβιτς), Γιόβιτς (79΄ Βάργκα).