ΒΙΝΤΕΟ: Χαλάζι σε… μέγεθος καρυδιού έπεσε στην κατεχόμενη Καρπασία (pics)

«Είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους χαλαζόκοκκους που έχει καταγραφεί στο νησί τα τελευταία χρόνια»

Διάφορες περιοχές του νησιού μας πλήττεται, τις τελευταίες ημέρες, κατά διαστήματα από ισχυρές καταιγίδες. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία σε κάποιες μάλιστα των περιπτώσεων αναμενόταν να πέσει και χαλάζι . Ούτω και έγινε!

Και όχι απλά έπεσε χαλάζι. Έπεσε σε τέτοιο μεγάλο μέγεθος που «δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους χαλαζόκοκκους που έχει καταγραφεί στο νησί τα τελευταία χρόνια».

Οι εικόνες, που έρχονται από την κατεχόμενη μας Καρπασία και συγκεκριμένα το χωριό Κοιλάνεμος, αποτυπώνουν το πόσο επικίνδυνο μπορούσε να καταστεί το χαλάζι που έπληξε την περιοχή.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Kibris Gerçek» η οποία ανήρτησε σχετικό βίντεο αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, οι οποίες εντάθηκαν ραγδαία στην περιοχή, παρατηρήθηκαν χαλαζόκοκκοι που έφτασαν στο μέγεθος καρυδιών.

Στο φαινόμενο αναφέρεται και η σελίδα «Kitasweather» η οποία αναφέρει «Απίστευτες εικόνες μας έρχονται από τη Καρπασία μετά την υπερκυτταρική καταιγίδα (supercell thunderstorm) ⚡️⚡️⚡️ που επηρέασε τη περιοχή. Στις εικόνες πιο κάτω βλέπετε το πολύ μεγάλο χαλάζι που έπεσε στο χωριό Κοιλάνεμος, με εκτιμώμενη διάμετρο γύρω στα 6 εκατοστά. Είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους χαλαζόκοκκους που έχει καταγραφεί στο νησί τα τελευταία χρόνια και «συναγωνίζεται» τον χαλαζόκοκκο διαμέτρου περίπου 6 εκατοστών που είχαμε καταμετρήσει στις 20 Οκτωβρίου 2019 στο Φρέναρος».