
Ο Κολοσσός Ρόδου έκανε ιδανική πρεμιέρα στο FIBA Europe Cup, καθώς επικράτησε με 77-65 της Κραϊόβα και πανηγύρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί επτά διαδοχικών ηττών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Κορυφαίος για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ήταν ο Γιώργος Καμπερίδης, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια με 5/6 τρίποντα και 1/1 βολές. Για την Κραϊόβα ξεχώρισε ο Πολάιτ με 20 πόντους.
Ο αγώνας
Ο Κολοσσός ξεκίνησε με τους Καμπερίδη, Κρούζερ, Μανιόν, Γουίλις και Στίβενσον, όμως η Κραϊόβα ήταν αυτή που πήρε από νωρίς τον έλεγχο. Οι δύο ομάδες αναζήτησαν κυρίως το μακρινό σουτ στα πρώτα λεπτά, με Καμπερίδη και Γουίλις να σκοράρουν για τους Ροδίτες, αλλά τους Ρουμάνους να βρίσκουν λύσεις στον αιφνιδιασμό και να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο 19-12.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου η Κραϊόβα ξέφυγε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στο 22-12 στο 12′. Ο Κολοσσός, όμως, αντέδρασε άμεσα και με ένα γρήγορο 7-0 επέστρεψε στο παιχνίδι. Η άμυνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε αισθητά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Κραϊόβα μπροστά με 35-32, έχοντας τον Πολάιτ στους 13 πόντους. Για τον Κολοσσό, ο Καμπερίδης είχε ήδη 9 πόντους με 3/7 τρίποντα.
Η ανατροπή του Κολοσσού
Στην τρίτη περίοδο οι Ροδίτες συνέχισαν την προσπάθεια για την ανατροπή. Το τρίποντο του Μπαρνέτ έφερε το ματς στα ίσα, 37-37, στο 22′, όμως η Κραϊόβα απάντησε με ένα γρήγορο 6-0 και πήρε ξανά προβάδισμα με 43-37.
Ο Καμπερίδης, ωστόσο, συνέχισε να αποτελεί τη βασική επιθετική απειλή του Κολοσσού. Έφτασε τους 12 πόντους με 4/8 τρίποντα και με τους Ροδίτες να ανεβάζουν την απόδοσή τους, η ομάδα του Λυκογιάννη πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, με 48-46, 1:51 πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
«Καθάρισε» στο τέταρτο δεκάλεπτο
Ο Κολοσσός μπήκε αποφασιστικά στην τελευταία περίοδο και πήρε για πρώτη φορά σημαντική απόσταση. Ο Χάρις ευστόχησε σε τρίποντο στο 31′ για το 55-46, δίνοντας στους γηπεδούχους προβάδισμα εννέα πόντων.
Από εκεί και πέρα, οι Ροδίτες είχαν τον έλεγχο και έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία. Η Κραϊόβα δεν κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης και ο Κολοσσός έφτασε στο τελικό 77-65, ξεκινώντας με το δεξί την ευρωπαϊκή του πορεία.