Στις 24/10 έξω από το Λήδρα Πάλας η Ημέρα Ανοιχτών Θυρών OHE 2026

Η Ημέρα Ανοιχτών Θυρών το Σάββατο – Οι εκδηλώσεις έξω από το Λήδρα Πάλας

Η Ημέρα Ανοιχτών Θυρών των Ηνωμένων Εθνών 2026 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026, από τις 13:00 έως τις 17:00, κατά μήκος του δρόμου έξω από το Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου των Ηνωμένων Εθνών, η Ημέρα Ανοιχτών Θυρών , που διοργανώνεται από την Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, θα προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τους οργανισμούς και τους φορείς των Ηνωμένων Εθνών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Προστίθεται ότι η εκδήλωση θα αναδείξει το έργο των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, της ανθρωπιστικής δράσης, της δημόσιας υγείας, της μετανάστευσης, της προστασίας των προσφύγων, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, με τη συμμετοχή φορέων όπως εκπροσώπων της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP), της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες (UNHCR), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και της Διερευνητική Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε ενημερωτικά περίπτερα, διαδραστικές εκθέσεις, δραστηριότητες με συμμετοχή του κοινού και παρουσιάσεις που αναδεικνύουν τον αντίκτυπο των Ηνωμένων Εθνών σε ολόκληρο το νησί, συμπληρώνεται σχετικά.