Bundesliga: Εξάρα της Λειψίας στην Άιντραχτ, θρίλερ στο Μάιντς και γκέλα της Μπάγερν

Η Λειψία έκλεψε την παράσταση στην 5η αγωνιστική της Bundesliga, συντρίβοντας με 6-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το Σαββατιάτικο πρόγραμμα. Στο Μάιντς, η Λεβερκούζεν πήρε μια σπουδαία νίκη με 4-3, ενώ η Μπάγερν Μονάχου άφησε βαθμούς στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, μένοντας στο 2-2.

Η αγωνιστική είχε ξεκινήσει την Παρασκευή με την ισοπαλία 2-2 της Ντόρτμουντ με τη Βέρντερ Βρέμης. Το Σάββατο, η Στουτγκάρδη πέρασε από την έδρα της Πάντερμπορν, η Ουνιόν Βερολίνου επικράτησε της Έλβερσμπεργκ, ενώ το Αμβούργο πανηγύρισε σημαντικό διπλό απέναντι στη Χόφενχαϊμ.

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6-0: Καταιγιστικοί οι «ταύροι»

Η Λειψία πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, φτάνοντας σε μια ευρεία νίκη με 6-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κρίστοφερ Ενκουνκού, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο, οδηγώντας τους γηπεδούχους σε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων πριν από την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς η Λειψία διαχειρίστηκε το μεγάλο προβάδισμά της και συνέχισε να βρίσκει λύσεις επιθετικά, φτάνοντας τελικά στα έξι γκολ. Οι «κόκκινοι ταύροι» έστειλαν έτσι ισχυρό μήνυμα ενόψει της απαιτητικής ευρωπαϊκής τους υποχρέωσης απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Μάιντς – Λεβερκούζεν 3-4: Επτά γκολ και νίκη για τις «ασπιρίνες»

Σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της ημέρας, η Λεβερκούζεν επικράτησε με 4-3 της Μάιντς εκτός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0, όμως η Μάιντς αντέδρασε και επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση του αποτελέσματος.

Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό μέχρι το τέλος, με τη Λεβερκούζεν να βρίσκει τελικά τον τρόπο να φύγει με τους τρεις βαθμούς από μια δύσκολη έδρα

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 2-2: Ισοπαλία με γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα

Η Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Άουγκσμπουργκ, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους Βαυαρούς, ανοίγοντας το σκορ μόλις στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα με τον Ρόμπιν Φέλχαουερ, σε ένα γκολ που καταγράφηκε ως το ταχύτερο στην ιστορία της Bundesliga. Η Μπάγερν αντέδρασε και βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως η Άουγκσμπουργκ παρέμεινε ανταγωνιστική και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Χόφενχαϊμ – Αμβούργο 2-3: Διπλό στις καθυστερήσεις

Το Αμβούργο πήρε μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας με 3-2 της Χόφενχαϊμ. Οι δύο ομάδες έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στις καθυστερήσεις και να φεύγουν με τους τρεις βαθμούς.

Πάντερμπορν – Στουτγκάρδη 0-2

Η Στουτγκάρδη επικράτησε με 2-0 της Πάντερμπορν εκτός έδρας, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθειά της να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους και έφυγαν από την αναμέτρηση χωρίς να δεχθούν γκολ.

Ουνιόν Βερολίνου – Έλβερσμπεργκ 1-0

Η Ουνιόν Βερολίνου χρειάστηκε ένα γκολ για να κάμψει την αντίσταση της Έλβερσμπεργκ, επικρατώντας με 1-0. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος και πρόσθεσαν τρεις βαθμούς στη συγκομιδή τους.

Η βαθμολογία της Bundesliga