Premier League: Μεγάλο διπλό της Τότεναμ στο Στάμφορντ Μπριτζ, νίκη κορυφής για την Άρσεναλ

Η Τότεναμ πήρε σπουδαίο διπλό με 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ απέναντι στην Τσέλσι, ενώ η Άρσεναλ επικράτησε με το ίδιο σκορ της Έβερτον και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League, ισοβαθμώντας με τη Μάντσεστερ Σίτι. Και τα δύο παιχνίδια διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Τσέλσι – Τότεναμ 0-2

Η Τότεναμ πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας τις λύσεις στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης. Παρότι είχε την υπεροχή στην κατοχή και περισσότερες τελικές προσπάθειες, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 77′ για να προηγηθεί, όταν ο Πέντερς έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από κόρνερ.

Η αποστολή των «μπλε» έγινε ακόμη δυσκολότερη στο 80′, καθώς ο Πάλμερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τη νίκη των «σπιρουνιών» σφράγισε στο 87′ ο Τελ, ο οποίος έκλεψε την μπάλα κοντά στη μεσαία γραμμή, προχώρησε και με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Με το τρίποντο, η Τότεναμ έφτασε τους εννέα βαθμούς και ανέβηκε στη 12η θέση, ενώ η Τσέλσι παρέμεινε στους 13 βαθμούς και στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Τσέλσι (Τσάμπι Αλόνσο): Πέντερς, Ατσεαμπόνγκ, Λακρουά, Κόλγουιλ, Νέτο (88′ Ουέλμπεκ), Καϊσέδο, Χέντερσον, Χάτο, Πάλμερ, Κουέντα (72′ Εστεβάο), Ρότζερς.

Τότεναμ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι: Κινσκί, Γκρέι, Φαν Χέκε, Φαν ντε Φεν, Ρόμπερτσον (65′ Πόρο), Φερνάντες, Τονάλι, Κούντους (89′ Κουλουσέβσκι), Μάντισον (51′ Γκάλαχερ), Τελ (89′ Ντέιβις), Μάρμους (65′ Σολάνκε).

Άρσεναλ – Έβερτον 2-0

Η Άρσεναλ αξιοποίησε την έδρα της και επικράτησε με 2-0 της Έβερτον, με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της να βρίσκουν δίχτυα. Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έντεγκααρντ και αναστάτωση στην περιοχή, ο Κόνσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Έβερτον προσπάθησε να αντιδράσει και στο 11′ ο Γκάρνερ ανάγκασε τον Ράγια σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα απείλησε ξανά με τον Μαντουέκε στο 27′, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μερίνο δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ράις.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 68′. Ο Γουάιτ έβγαλε την μπάλα στον Γκάμπριελ και ο Βραζιλιάνος αμυντικός με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Η Έβερτον αναζήτησε ένα γκολ στο 83′, όμως η κεφαλιά του Ντιούσμπερι-Χολ μετά τη σέντρα του Γκάρνερ πέρασε εκτός εστίας.

Με τη νίκη αυτή, η Άρσεναλ έφτασε τους βαθμούς της Μάντσεστερ Σίτι και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Κόνσα, Γκάμπριελ, Λιούις-Σκέλι (67′ Καλαφιόρι), Ράις (80′ Θουμπιμέντι), Μερίνο (67′ Γκιμαράες), Μαντουέκε, Έντεγκααρντ, Έζε (80′ Ντόμαν), Γκιόκερες (67′ Χάβερτζ).

Έβερτον (Ντέιβιντ Μόγιες): Πίκφορντ, Ρολ, Ταρκόβσκι, Ο’Μπράιεν, Μικολένκο (74′ Χάκνεϊ), Γκάρνερ, Άμstrong, Τζόνσον (72′ Ντίμπλινγκ), Ντιούσμπερι-Χολ (86′ Αλκαράθ), Τζορτζ, Μπάρι.

Η βαθμολογία της Premier League: