Καιρός: «Βουτιά» θερμοκρασίας με χιόνια – Πού αναμένονται βροχές σήμερα Σάββατο (7/11)

Νέα πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση του meteo για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου κάνει λόγο για παροδικές νεφώσεις, λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1600 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Σε όλη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται στη Μαγνησία, τη Βόρεια Εύβοια και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως πάνω από τα 1500-1600 μέτρα υψόμετρο.

Τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 9-11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 2 έως 12-14 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από 4 έως 16 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14-16 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 17-18 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14-15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, ενώ στην περιοχή των Κυθήρων μετά το μεσημέρι θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε μεταβλητούς ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο (7/11) από τον Γιάννη Καλλιάνο