
Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο αθηναϊκό ντέρμπι, επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις πρωταγωνιστικές του φιλοδοξίες.
Με έναν συγκλονιστικό Αντίνο να κάνει σχεδόν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, τους «πράσινους» να έχουν δύο δοκάρια και να αγωνίζονται με αριθμητικό μειονέκτημα για περισσότερα από 20 λεπτά, η ομάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ πανηγύρισε μια τεράστια νίκη, βάζοντας παράλληλα τέλος στο αήττητο σερί ενός χρόνου της Ένωσης στο πρωτάθλημα!
Γκολ από τα… αποδυτήρια!
Το ντέρμπι άρχισε με ονειρικό τρόπο για το Τριφύλλι. Μόλις 35 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Τετέι για να βάλει «φωτιά» στο ΟΑΚΑ, καθώς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μπρινιόλι και σημείωσε ένα από τα γρηγορότερα γκολ στην ιστορία των αθηναϊκών ντέρμπι.
Το γρήγορο προβάδισμα δεν άλλαξε την επιθετική φιλοσοφία των γηπεδούχων, που συνέχισαν να πιέζουν, να κερδίζουν τις μονομαχίες και να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Ο Τετέι απείλησε ξανά στο 6′, ενώ ο Κάνγκουα δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση στο 20′.
Και κάπου εκεί άρχισε η παράσταση του Αντίνο! Ο Αργεντινός ήταν ασταμάτητος, με εντυπωσιακές ενέργειες, ταχύτητα και προσωπικότητα.
Στο 37′ ο Λιβάι Γκαρσία ανάγκασε τον Μπρινιόλι σε επέμβαση, με τον Αντίνο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σημαδεύει το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς ο Αντίνο δημιούργησε και ο Λιβάι με πλασέ σημάδεψε ξανά το δοκάρι!
Η υπεροχή του Παναθηναϊκού βρήκε την επιβράβευσή της στο 49′. Ο Αντίνο πήρε την μπάλα, ξεκίνησε μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια, εκμεταλλεύτηκε την απώλεια ισορροπίας του Γκεοργκίεφ και με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 2-0, βάζοντας τη δική του υπογραφή στο ντέρμπι.
Οι «πράσινοι» εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο, ωστόσο στο 69′ οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Κάνγκουα αποβλήθηκε, έπειτα από παρέμβαση του VAR, για κλωτσιά στον Κοϊτά, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα ποδοσφαιριστές.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Νίστρουπ επέδειξε αξιοσημείωτη συγκέντρωση και αμυντική συνοχή, προστατεύοντας το προβάδισμά της.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αποβολή και να επιστρέψει στο παιχνίδι, όμως ο Πένια ήταν σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε, πραγματοποιώντας σημαντική επέμβαση στο σουτ του Ζίνι στο 64′ και απομακρύνοντας σε κόρνερ την προσπάθεια του ίδιου παίκτη στο 86′.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Παναθηναϊκό θριαμβευτή σε ένα ντέρμπι που είχε τη δική του σφραγίδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Παναθηναϊκός: Πένια, Καλάμπρια, Ντε Φράι, Τετέι (80′ Ραστόντερ), Ντέσερς (57′ Ταμπόρδα), Αντίνο, Καμαρά, Κάνγκουα, Φαν Ντρόνχελεν, Κυριακόπουλος (71′ Σαλάχ – Εντίν), Λιβάι Γκαρσία (71′ Λούζα).
ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα (46′ Γκεοργκίεφ), Ρέλβας, Μαρίν (74′ Μάνταλος), Βιτάλις (84′ Κουτέσα), Γιόβιτς, Ζούμπκοφ (46′ Κοϊτά), Μάγερ (54′ Ζίνι), Βάργκα.