«Life of Byron»: Μια συγκινητική και ξεκαρδιστική διαδρομή στη μνήμη και την οικογένεια

Μετά τη θερμή ανταπόκριση που γνώρισε σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ, το θεατρικό έργο «Life of Byron» επέστρεψε στη σκηνή του Ελληνικού Κέντρου Μελβούρνης, όπου οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Με πρωταγωνιστές τους George Kapiniaris και Sophia Katos, η παράσταση προσφέρει ένα τρυφερό αλλά και ξεκαρδιστικό ταξίδι στη μνήμη, την οικογένεια και την προσωπική ταυτότητα, αγγίζοντας με ευαισθησία θέματα που αφορούν κάθε γενιά.

Η ιστορία ακολουθεί τον Byron — και όχι Brian, όπως τονίζεται με χιούμορ στο έργο — έναν μεσήλικα άνδρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με ίσως τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του: να φροντίσει τη μητέρα του, η οποία βρίσκεται στα πρώτα στάδια άνοιας. Μέσα από αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, ο ήρωας αναγκάζεται να επιστρέψει στις αναμνήσεις, στις σχέσεις και στις εμπειρίες που διαμόρφωσαν τη ζωή του.

Καθώς τακτοποιεί το παιδικό του «glory box», ξετυλίγεται μπροστά του ένας καταιγισμός εικόνων και συναισθημάτων: παιδικά όνειρα, εφηβικές ανησυχίες, έρωτες, γάμος, απώλειες και η διαρκής αναζήτηση ταυτότητας. Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, η παράσταση ταξιδεύει το κοινό στον χρόνο με ειλικρίνεια, νοσταλγία και βαθιά συγκινησιακή δύναμη, φωτίζοντας παράλληλα τον καθοριστικό ρόλο της μητέρας στη ζωή του πρωταγωνιστή.

Το έργο αποτελεί τη νέα συνεργασία των Tony Nikolakopoulos και George Kapiniaris μετά την επιτυχία της περιοδείας του «The Last Proxy», με τη συνδρομή της συν-σεναριογράφου Sally Faraday. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύγχρονο αυστραλιανό θεατρικό έργο γεμάτο χιούμορ, ανθρωπιά και πολιτισμικές αναφορές που αγγίζουν ιδιαίτερα την ελληνική παροικία.

Στον πυρήνα του, το «Life of Byron» είναι μια ιστορία για την οικογένεια, την ενηλικίωση και τις ρίζες, αλλά και ένας φόρος τιμής στη μεταναστευτική γενιά που συνέβαλε ουσιαστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης Αυστραλίας.

Το έργο είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Tony Nikolakopoulos, σε συνεργασία με τη Sally Faraday και τον George Kapiniaris. Ο Kapiniaris, ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό από τις παραγωγές «Acropolis Now» και «Wogs Out of Work», παραδίδει — σύμφωνα με τις κριτικές — μία από τις πιο ώριμες και ουσιαστικές ερμηνείες της καριέρας του. Στην παράσταση συμμετέχει επίσης η Sophia Katos, γνωστή από τις παραγωγές «Strictly Ballroom the Musical», «Saturday Night Fever» και «Wentworth».

Οι κριτικές υπήρξαν ιδιαίτερα θετικές, με το Weekend Notes να κάνει λόγο για έναν «George Kapiniaris όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί», ενώ το The Blurb επαινεί τόσο τη σκηνοθεσία όσο και τον εξαιρετικό ρυθμό της παράστασης.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Greek Centre, στον ημιώροφο του κτιρίου της οδού 168 Lonsdale Street, στη Μελβούρνη, με ώρα έναρξης στις 7.30 μ.μ.

Ημερομηνίες παραστάσεων

Παρασκευή 29 Μαΐου

Σάββατο 30 Μαΐου

Κυριακή 31 Μαΐου

Παρασκευή 5 Ιουνίου

Σάββατο 6 Ιουνίου

Κυριακή 7 Ιουνίου

Η παράσταση υπόσχεται γέλιο, συγκίνηση και έντονη ταύτιση για κάθε θεατή που έχει βιώσει τις προκλήσεις της οικογένειας, της πολιτισμικής ταυτότητας και της φροντίδας ηλικιωμένων γονέων.

The post «Life of Byron»: Μια συγκινητική και ξεκαρδιστική διαδρομή στη μνήμη και την οικογένεια appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.