Ξεσπά η μητέρα του Τζέιμς Δαλαμάγκα – «Το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος»

Ξέσπασε η μητέρα του επί 27 χρόνια καταζητούμενου στην Αυστραλία για δολοφονία, Τζέιμς Δαλαμάγκα, ο οποίος εντοπίστηκε τελικά να ζει σε χωριό του Αιγίου, χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα χρόνια ψεύτικο όνομα και συνελήφθη, προκειμένου να εκδοθεί στην Αυστραλία, απόφαση που αναμένεται τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών Πάτρας.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News λίγες ώρες μετά την καταδίκη του γιου της για οπλοκατοχή και ψευδή κατάθεση, η μητέρα του είπε με έντονο ύφος: «Πώς σας φαίνεται, να είχατε δύο παιδιά και το ένα να το έχουν δολοφονήσει και το άλλο να το κυνηγάνε να το εκτελέσουν; Τι νομίζετε; Θα σας άρεσε αυτό;». Συνέχισε δε λέγοντας: «Να βγει η αλήθεια, το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος, ούτε να τον λέτε έτσι. Να τον λέτε φυγά, μάλιστα, γιατί έφυγε να γλιτώσει τη ζωή του. Είχε τον πόνο μέσα του για τον αδερφό του και βέβαια την απόπειρα δολοφονίας του ίδιου, που πήγαν να τον σκοτώσουν».

Η απολογία του Τζέιμς Δαλαμάγκα

Κατά τη χθεσινή μαραθώνια απολογία του ο Τζέιμς Δαλαμάγκας παραδέχτηκε για πρώτη φορά, πως επί 27 χρόνια ζούσε ως «αόρατος». «Δεν είχα ποτέ ταυτότητα, δεν είχα κάνει φορολογική δήλωση, δεν ήμουν πουθενά ασφαλισμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αποκάλυψε, ότι μετά τη δολοφονία του αδερφού του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία, φοβούμενος για τη ζωή του. «Από το 1999 που ήρθα στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσα το όνομα Αντώνης Τζίμας, γιατί δεν ήθελα να με βρουν, όσοι με κυνηγούσαν. Έφυγα από την Αυστραλία, γιατί είχα αποκαλύψει κυκλώματα διαφθοράς και φοβόμουν για τη ζωή μου».

Αν και παραδέχθηκε ότι ζούσε στην Ελλάδα ως «αόρατος», ο Τζέιμς Δαλαμάγκας αποκάλυψε, ότι όταν ήρθε στην Ελλάδα, στην αρχή έκανε μαθήματα Αγγλικών σε παιδάκια στην περιοχή που ζούσε στην Αθήνα, ενώ και όταν αρρώστησε, πήγαινε σε νοσοκομεία με τα ψεύτικα στοιχεία που χρησιμοποιούσε. «Ήμουν στην Αθήνα αρκετά χρόνια. Κάτου το 2004 γνώρισα την σύντροφό μου. Το Τζήμας το σκέφθηκα από το όνομά μου, Τζέιμς. Το Αντώνης γενικά το είχα ως παρατσούκλι. Στην Αυστραλία δούλευα και είχα λεφτά. Με αυτά ήρθα στην Ελλάδα. Εδώ στην Ελλάδα δούλευα σε παιδάκια και έκανα αγγλικά σε παιδάκια στην Αθήνα που έμενα. Παράλληλα, έκανα μεροκάματα ως λογιστής. Αρρώστησα με καρκίνο λίγα χρόνια μετά. Πήγαινα κανονικά σε νοσοκομεία με το όνοαμ Αντώνης Τζήμας. Στο Αίγιο ζω κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πίστευα ότι θα πεθάνω και πήγα εκεί και ζούσα με τα απαραίτητα. Καλλιεργούσα τη γη. Στη γυναίκα μου δεν είπα ποτέ την αληθινή μου ταυτότητα, γιατί δεν ήξερα αν θα είμαστε μαζί».

Στο Αίγιο τον γνώριζαν όλοι ως Αντώνη Τζίμα. Ακόμη και η εκπαιδευτικός σύντροφός του υποστήριξε, ότι αγνοούσε πλήρως την πραγματική του ταυτότητα και την ύπαρξη Ερυθράς Αγγελίας διεθνούς αναζήτησης από την Ιντερπόλ. «Εγώ έναν Αντώνη Τζίμα γνώρισα, δεν ξέρω κανέναν άλλον. Με δικά μου λεφτά αγόρασα το σπίτι στο όνομά μου. Ο Αντώνης ήταν πάντα μαζί μου καλός και περιποιητικός» είπε κατά την απολογία της στο Αυτόφωρο για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Η στάση της οικογένειας

Η μητέρα του 56χρονου ζητά δικαιοσύνη τόσο για τον Δημήτρη, όσο και για τον Παναγιώτη. «Η νύφη μου τον ήξερε Αντώνη, τον λάτρευε και τον αγαπούσε, είναι 21 χρόνια μαζί. Γνώρισε τον Τζέιμς μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο, ήταν πολύ χαρούμενη, γιατί ταίριαζαν οι χαρακτήρες τους, βρήκε έναν έξυπνο άντρα και όμορφο, αλλά πολύ καλόψυχο, καλοσυνάτο και ποτέ δεν της είπε ψέματα».

Η ίδια παραδέχεται, ότι η οικογένεια έκρυβε τον γιο της όλα αυτά τα χρόνια, υποστηρίζοντας πως το έκανε για να τον προστατεύσει. «Εφόσον το παιδί μου κινδυνεύει να το σκοτώσουν, δεν θα το προστατέψω; Εσείς αν ήσασταν στη θέση μας, το παιδί σας θα το προστατεύατε από τους κακοποιούς;». Τέλος, επιμένει ότι η 46χρονη σύντροφός του δεν γνώριζε τίποτα για το παρελθόν του. «Δεν γνώριζε τίποτα η κοπέλα, γνώριζε τον Αντώνη, είχε του αδερφού μου το όνομα, του αείμνηστου, που του έμοιαζε, ολόιδιος και τον λέγαμε Αντώνη, δεν τον λέγαμε μόνο Τζέιμς».