Ελλάδα – Κόσοβο 3-0: Σάρωσε η Εθνική ανδρών στην πρεμιέρα των Μεσογειακών Αγώνων

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η Εθνική ανδρών τις υποχρεώσεις της στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Τάραντο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κώστα Χριστοφιδέλη πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση απέναντι στο Κόσοβο, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 σετ (13-25, 13-25, 15-25) και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα έδειξε από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις της και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Με πολύ καλό σερβίς, αποτελεσματικότητα στην επίθεση και κυριαρχία πάνω στο φιλέ, η Ελλάδα πήρε από νωρίς σημαντικές διαφορές και στα τρία σετ, μετατρέποντας την πρεμιέρα σε μια παράσταση για έναν ρόλο.

Στο πρώτο σετ, η Εθνική μπήκε αποφασιστικά στο παρκέ και γρήγορα απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας. Το 4-8 έγινε 9-16 και στη συνέχεια η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 11-21, με την Ελλάδα να κλείνει το σετ με 25-13.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε να πιέζει από τη γραμμή του σερβίς και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, φτάνοντας ξανά με χαρακτηριστική άνεση στο 25-13. Το 2-0 είχε έρθει και η Ελλάδα απείχε πλέον ένα σετ από την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Το Κόσοβο προσπάθησε να αντιδράσει στο τρίτο σετ, όμως η Εθνική δεν χαλάρωσε. Αντίθετα, ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεσή της στο σερβίς, ενώ εκμεταλλεύτηκε αποτελεσματικά τις κόντρα μπάλες. Από το 4-8 και το 9-16, η διαφορά παρέμεινε σταθερά σε υψηλά επίπεδα, με την Ελλάδα να φτάνει στο 13-21 και τελικά να ολοκληρώνει τη δουλειά με 25-15.

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους, έχοντας 7/12 επιθέσεις και 4 μπλοκ, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του στην υποδοχή. Μούχλιας και Μάρκου πρόσθεσαν από 7 πόντους, ενώ Πιτακούδης, Σ. Χανδρινός και Βαϊόπουλος ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 5 πόντους έκαστος.

Συνολικά, η Ελλάδα είχε 36 πόντους από επιθέσεις και 16 από μπλοκ, ενώ πήρε ακόμη έναν άσο και εκμεταλλεύτηκε 22 λάθη του αντιπάλου. Αντίθετα, το Κόσοβο είχε μόλις 24 πόντους από επιθέσεις, δύο από μπλοκ και έναν άσο.

Με το 3-0, η Εθνική πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς της και πραγματοποίησε την ιδανική εκκίνηση στους Μεσογειακούς Αγώνες. Το πρώτο βήμα έγινε με εμφατικό τρόπο, όμως η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο απαιτητική.

View this post on Instagram

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Κώστα Χριστοφιδέλη είναι η Ισπανία, την οποία θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 16:00, με στόχο να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να διεκδικήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις του ομίλου.