Τραγωδία στο Ascot Vale – Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς

Ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε και ένας δίνει μάχη για τη ζωή του αφού χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο που «ανέβηκε» στο πεζοδρόμιο έξω από την εκδήλωση Supanova Comic Con & Gaming expo στο Melbourne Showgrounds, στο Ascot Vale της Μελβούρνης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το όχημα, ένα γκρι Toyota Echo, οδηγούσε ένας 33χρονος από το Werribee, ο οποίος, σύμφωνα με τον επιθεωρητή ντετέκτιβ, Craig McEvoy, είναι «γνωστός στην Αστυνομία» της Βικτώριας.

Οι Αρχές, είπε, ερευνούν αν το περιστατικό ήταν εσκεμμένο.

Το αυτοκίνητο που κινούνταν στον Langs Road «ξέφυγε» προς τη λάθος πλευρά του δρόμου, ανέβηκε στο κράσπεδο και στη συνέχεια κινήθηκε κατευθείαν κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, χτύπησε μια ομάδα τριών ανδρών περίπου 20 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν στο σπίτι τους από την εκδήλωση στο Melbourne Showgrounds.

O ένας από τους νεαρούς σκοτώθηκε, ένας άλλος υπέστη τραύματα στα κάτω άκρα απειλητικά για τη ζωή του και ο τρίτος υπέστη σοκ, αλλά δεν είχε σωματικά τραύματα.

Αφού έπεσε επάνω στους πεζούς, το αυτοκίνητο κινήθηκε άλλα 120 μέτρα πριν σταματήσει.

«Ο οδηγός συνελήφθη από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, με τη βοήθεια κάποιων πολιτών», ανέφερε ο κ. McEvoy.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υπό αστυνομική φρούρηση και επρόκειτο να ανακριθεί.

«Εκατό τοις εκατό. Θα εξετάσουμε τα πάντα», τόνισε ο επιθεωρητής. «Θα αφήσουμε τα στοιχεία να μας δείξουν τι συνέβη … Δεν έχουμε ακόμη καθορίσει αν εμπλέκονται ναρκωτικά, αλκοόλ ή ταχύτητα, αλλά αυτό θα αποτελέσει μέρος της έρευνάς μας».

Ο ίδιος περιέγραψε τη συμπεριφορά του οδηγού ως «εξαιρετικά περίεργη».

«Το πεζοδρόμιο δεν είναι προς την ίδια κατεύθυνση με αυτήν στην οποία κινούνταν … οπότε το να περάσει τη λωρίδα, να ανέβει στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια να κινηθεί 120 μέτρα κατά μήκος του πεζοδρομίου ανάμεσα σε έναν φράχτη ύψους 2 μέτρων, δέντρα και κολώνες ρεύματος, είναι εξαιρετικά σπάνιο».

«Τίποτα δεν δείχνει αυτή τη στιγμή ότι σχετίζεται με ιατρικό περιστατικό».

Η Αστυνομία της Βικτώριας απηύθυνε έκκληση σε όποιον είδε τι συνέβη ή διαθέτει υλικό από CCTV/dashcam ή πληροφορίες, να επικοινωνήσει με το Crime Stoppers στο 1800 333 000.

Οι διοργανωτές της Supernova Comic Con & Gaming expo ανέφεραν ότι είναι «βαθιά λυπημένοι και συγκλονισμένοι» από το περιστατικό, σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επισήμαναν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν όλους τους επισκέπτες που επρόκειτο να παρευρεθούν χθες στην εκδήλωση και ότι θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τις οικογένειες και τους φίλους που επηρεάστηκαν.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όλους όσοι επηρεάστηκαν από την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στο κατώφλι μας».

«Καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό αστυνομική έρευνα και συνέβη εκτός του χώρου του Showgrounds, δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν. Ως εκ τούτου, δεν θα προβούμε σε καμία εικασία σχετικά με αυτή τη φρικτή κατάσταση μέχρι να προκύψουν όλα τα γεγονότα».

The post Τραγωδία στο Ascot Vale – Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.