Ιδού τα θέματα των Νέων Ελληνικών των Παγκύπριων – Ικανοποιημένοι οι εξεταζόμενοι – Παρακάθησαν και οι 5139 υποψήφιοι – Τα επόμενα μαθήματα
Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας τα θέματα των Νέων Ελληνικών των Παγκύπριων Εξετάσεων.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Πάντως αρκετοί μαθητές είπαν, σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις, ότι είναι ικανοποιημένοι από το γραπτό καθώς ήταν βατό και έτσι αναμένουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό.
Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή εξέταση ήταν υποχρεωτική για όλους τους και ως εκ τούτου παρακάθησαν και οι 5139 υποψήφιοι που διεκδικούν πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ της Κύπρου και της Ελλάδας.
Από το σύνολο των υποψηφίων οι 4.798 είναι τελειόφοιτοι και οι 341 παλαιοί απόφοιτοι. Παράλληλα, 413 υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση για πρόσβαση στις Στρατιωτικές Σχολές, ενώ 642 υποψήφιοι αιτήθηκαν τη διευθέτηση διευκολύνσεων.
Τα επόμενα μαθήματα
Ακολουθούν αύριο οι Μουσικές Σπουδές και μεθαύριο τα Οικονομικά, Χημεία – Τεχνολογία Τεχνικών Σχολών (θεωρητικής κατεύθυνσης. Στις 12 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευής, θα γίνει εξέταση για τα Αγγλικά και το Σάββατο, 13 Ιουνίου για Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.
Η δεύτερη εβδομάδα των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης περιλαμβάνει τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, τα Αρχαία Ελληνικά, την Τεχνολογία Τεχνικών Σχολών και πρακτική δοκιμασία, την Τρίτη 16 Ιουνίου, τα Ισπανικά, τις Εικαστικές Εφαρμογές, την Τεχνολογία Τεχνικών Σχολών και πρακτική δοκιμασία, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, την Πληροφορική, τα Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών, τις Γραφικές Τέχνες και πρακτική δοκιμασία, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, τα Ιταλικά, Αγωγή Υγείας, Θεατρολογία και πρακτική δοκιμασία, την Παρασκευή, 19 Ιουνίου, Φυσική, Ιστορία, Τεχνολογία Τεχνικών Σχολών και πρακτική δοκιμασία.
Η τρίτη και τελευταία εβδομάδα των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης περιλαμβάνει τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, τη Βιολογία, τα Λατινικά και το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο Τεχνικών Σχολών, την Τρίτη, 23 Ιουνίου, τη Λογιστική, τον Σχεδιασμό και την Τεχνολογία, τα Γερμανικά και την Τεχνολογία Τεχνικών Σχολών, την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, τα Ρωσικά, το Ελεύθερο – Προοπτικό Σχέδιο, τα Τουρκικά και τη Φυσική 4ωρο Τεχνικών Σχολών, την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, το Αρχιτεκτονικό – Τεχνικό Σχέδιο και τα Γαλλικά, και την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, και τελευταία ημέρα των εξετάσεων, τα Μαθηματικά κοινού κορμού.
Στην κατανομή των υποψηφίων ανά εξεταζόμενο μάθημα, στα Νέα Ελληνικά εξετάζονται όλοι. Ακολουθούν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης με 2.826, η Φυσική με 2.224, τα Αγγλικά με 2.171 και τα Μαθηματικά Κοινού Κορμού με 2.006 υποψηφίους. Την πρώτη δεκάδα των μαθημάτων με τη μεγαλύτερη συμμετοχή συμπληρώνουν η Βιολογία (1.515), τα Οικονομικά (1.388), η Χημεία (812), η Ιστορία (573) και η Πληροφορική (572).
Το άρθρο Ιδού τα θέματα των Νέων Ελληνικών στις Παγκύπριες – Ικανοποιημένοι οι εξεταζόμενοι εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.