Παναθηναϊκός: Ο Ντέσερς… αλλάζει τις μεταγραφές

Ο νιγηριανός επιθετικός πήγε στην Ολλανδία και με την επάνοδό του ακυρώνει – προσώρας – την απόκτηση επιθετικού.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε χθες στο Απελντορν τον Σίριλ Ντέσερς. Ο νιγηριανός επιθετικός είχε μείνει πίσω από το αρχικό ταξίδι της ομάδας, αλλά ο Τζέικομπ Νίστρουπ ζήτησε να μεταβεί άμεσα στην Ολλανδία.

Οι έλεγχοι που έκανε το ιατρικό τιμ έδειξαν πως η ανάρρωσή του προχωρά πιο γρήγορα από τις προβλέψεις.

Αυτό έπεισε τον δανό προπονητή να τον φέρει κοντά στην αποστολή, ώστε να μην απομονωθεί από το υπόλοιπο ρόστερ.

Ο 31χρονος δεν μπορεί ακόμα να μπει στο κανονικό ομαδικό training και θα κάνει ατομικό πρόγραμμα. Πάντως θα είναι καθημερινά με την ομάδα, θα δουλεύει κοντά στο τεχνικό επιτελείο και θα συμμετέχει στις υπόλοιπες ομαδικές δραστηριότητες.

Οι γιατροί τον βλέπουν έτοιμο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα τέλη Αυγούστου. Υπολογίζουν ότι θα αρχίσει ομαδικές προπονήσεις μετά τα μέσα Ιουλίου και θα χρειαστεί γύρω σε ένα μήνα για να επανέλθει πλήρως, αρκεί να μην εμφανιστούν νέα προβλήματα.

Τελευταία φορά είχε παίξει πριν από επτά μήνες, σε ένα ημίχρονο του φιλικού Νιγηρίας – Αιγύπτου στις 16 Δεκεμβρίου 2025. Ακολούθησε μυϊκός τραυματισμός και μία υποτροπή που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα για μεγάλο διάστημα.

Αν η πορεία του είναι όπως αναμένεται, δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή επιθετικού. Η ΠΑΕ είχε πληρώσει πέρσι 5 εκατομμύρια ευρώ στη Ρέιντζερς και ο Νίστρουπ θέλει να βασιστεί στον Ντέσερς παράλληλα με τους Τεττέη και Ράστοντερ.

Μόνο αν παρουσιαστεί νέος τραυματισμός ή αν δεν είναι έτοιμος μετά την επιστροφή του, θα ξανασυζητηθεί η ενίσχυση στην επίθεση – και αυτό όχι πριν από τα τέλη Αυγούστου.

* Οι μεταγραφές των Ντε Φράι και Ράστοντερ θα ολοκληρωθούν τυπικά σήμερα. Ο Ντε Φράι βρίσκεται στην Ολλανδία, θα υπογράψει εκεί το συμβόλαιό του και θα μεταβεί αμέσως στο Απελντορν.

Ο Ολλανδός στόπερ είχε ταξιδέψει στην Αθήνα προ ημερών και είχε διευθετήσει τα διαδικαστικά. Ο Ράστοντερ αναμένεται σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα, για τις ιατρικές εξετάσεις και τις υπογραφές.

Η μετάβασή του στην Ολλανδία θα πραγματοποιηθεί αύριο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

* Ο ισπανός δημοσιογράφος Ανχελ Γκαρσία ισχυρίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Taronja» ότι ο Κορόνα απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Ο ισχυρισμός δεν ευσταθεί, αφού ο Κορόνα ανήκει στο διοικητικό οργανόγραμμα. Ωστόσο, έχει υποβαθμιστεί σε τεχνικό σύμβουλο από τεχνικό διευθυντή και πλέον δεν μετέχει στον πυρήνα λήψης αποφάσεων.

Δεν προκύπτει ότι η ΠΑΕ έχει δρομολογήσει άμεσα την απόλυση του Κορόνα, εκτός και αν ο Ισπανός επιλέξει την παραίτηση. Ενα ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού ο Κορόνα θα έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως μόλις έμαθε την υποβάθμισή του…