
Το ποδόσφαιρο δεν έχει μνήμη και η κριτική δεν έχει όριο. Μέχρι το βράδυ της 14ης Ιουλίου η Γαλλία είχε να χάσει σε νοκάουτ παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου 4.393 ημέρες, δηλαδή 12 χρόνια, από τις 4 Ιουλίου του 2014.
Ολο αυτό το διάστημα προπονητής της ήταν ο Ντιντιέ Ντεσάν. Ο άνθρωπος που την οδήγησε σε τρεις συνεχόμενους ημιτελικούς, δύο τελικούς και στον δεύτερο τίτλο Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ συμπλήρωσε ως προπονητής 20 νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλον στην ιστορία της διοργάνωσης.
Μια τεράστια διαδρομή που χαρακτηρίστηκε από μία εκπληκτική σταθερότητα όταν κολοσσοί όπως η Βραζιλία, η Γερμανία και η Ιταλία συνεχίζουν να βολοδέρνουν, αλλά βεβηλώθηκε από ανόητα σχόλια και κριτικές του ποδαριού από τα οποία δεν ξέφυγε ούτε ο Μάικλ Ολίσε.
Οσοι μέχρι πρότινος τον τοποθετούσαν στο ίδιο τραπέζι με τους Πλατινί και Ζιντάν τώρα υποστηρίζουν πως δεν περνά ούτε έξω από την κουζίνα. Πιθανόν να ανοίξει και ο βόρβορος και θα αμφισβητηθεί για πολλοστή φορά η «γαλλικότητα» των παικτών.