Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Χρυσή η Τζένγκο και ασημένια η Ντραγκομίροβα στον ακοντισμό

Η Ελίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, με την Αναστασία Ντραγκομίροβα να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να ολοκληρώνει τον αγώνα στη δεύτερη θέση, χαρίζοντας μαζί το 1-2 στον σύλλογό τους, τον Κένταυρο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδειξε πως βρίσκεται σε ανοδική αγωνιστική πορεία, πραγματοποιώντας σταθερές βολές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η κορυφαία προσπάθειά της μετρήθηκε στα 57,74 μέτρα, ενώ νωρίτερα είχε ρίξει και στα 57,24 μέτρα, επίδοση που αποδείχθηκε αρκετή για να την ανεβάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να προσθέσει ακόμη έναν πανελλήνιο τίτλο στη συλλογή της.

Ιδιαίτερα θετική ήταν και η παρουσία της Αναστασίας Ντραγκομίροβα. Η 23χρονη αθλήτρια, που διακρίνεται κυρίως στο έπταθλο, σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με βολή στα 50,79 μέτρα, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική της πρόοδο.

Οι δύο αθλήτριες ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μπέρμιγχαμ (10-16 Αυγούστου), όπου θα επιδιώξουν να εκπροσωπήσουν με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα.

Το αποτέλεσμα στον Βόλο αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό δείγμα ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης, με την Τζένγκο να επιβεβαιώνει την ποιότητά της και τη Ντραγκομίροβα να συνεχίζει την ανοδική της πορεία με μια επίδοση-ρεκόρ.