
Ο Δήμαρχος Μάνδρας Αρμόδιος Δρίκος μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων εξετάζεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από τσιγάρο που φέρεται να πετάχτηκε από διερχόμενο όχημα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για εκδοχή που βρίσκεται υπό διερεύνηση.
«Η φωτιά ξέσπασε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Δυστυχώς πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Δρίκος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε τη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές κατοίκων οι οποίοι υποστηρίζουν πως είδαν από διερχόμενο όχημα να πετάγεται τσιγάρο σε κεντρικό δρόμο και λίγα λεπτά αργότερα να εμφανίζεται ο πρώτος καπνός. «Δεν είναι κάτι που το έχουμε επιβεβαιώσει, αλλά το κρατάμε ως ένα ενδεχόμενο για τα αίτια της πυρκαγιάς», τόνισε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, ο κ. Δρίκος υπογράμμισε πως «το θετικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». Όπως εξήγησε, τα πρώτα σπίτια βρίσκονταν σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από το σημείο έναρξης της φωτιάς, ωστόσο η αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου οδήγησε το μέτωπο προς το βουνό, σε δασώδη περιοχή όπου δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για οικισμούς.