Φωτιά στην Πάρο: Στη μάχη 14 εναέρια μέσα – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση περιοχών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (28/07) σε απορρίμματα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καμπή της Πάρου. Μέχρι στιγμής, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για 4 περιοχές.

Για την κατάσβεσή της ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 5 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 2 πυροσβεστών με 1 όχημα που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από τη Νάξο. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και ο Δήμος Πάρου με 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα έργου.

Φώτο: CycladesLive

Φεύγουν τουρίστες από Καμάρι προς Αλυκή

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, κ. Κώστα Μπιζά η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Άγιος Χαράλαμπος, και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Ανεράτζια, ενώ οι άνεμοι πνέουν έως 6 μποφόρ. «Ζητήσαμε εκκένωση κάποιων οικισμών, κυρίως το Καμάρι, το οποίο δεν απειλείται άμεσα, αλλά ο αέρας στέλνει την φωτιά προς τα εκεί» ανέφερε στο tanea.gr.

Από την πλευρά της, η κα Μαρία Χανιώτη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Αλυκή, επεσήμανε, μιλώντας στο tanea.gr, πως η φωτιά φαίνεται να είναι στην είσοδο του Καμαρίου, έναν μεγάλο οικισμό με βίλες. «Ήδη ξένοι τουρίστες έχουν μαζέψει αποσκευές και κατοικίδια και έχουν φύγει προς Αλυκή».

 Ενισχύονται οι δυνάμεις

Με συντονιστικό ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ με δεύτερο ελικόπτερο μεταφέρονται 7 πυροσβέστες της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. για την ενίσχυση των δυνάμεων στο πεδίο. Επιπλέον, με σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταβαίνουν ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου και 6 πυροσβέστες από τη Σύρο.

Έχει ακόμη προγραμματιστεί να μεταβούν ακτοπλοϊκώς ακόμη:
2 πυροσβέστες με 1 όχημα από τη Σύρο, 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από τη Νάξο, καθώς και, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) από τον Πειραιά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φώτο: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Φώτο: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Εκκενώνονται 4 περιοχές

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα εστάλη νέο μήνυμα από το 112, για εκκένωση της περιοχής Καμάρι.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 15:00 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση περιοχών Άγιος Χαράλαμπος Καμπής, Μπούγαδος και Ανεράτζια.