MVP ο Ριμπάλτα

Για να τα λέμε όλα, ο Χαβιέ Ριμπάλτα έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, το έχει καταστήσει ανύπαρκτο. Σε μια περίοδο κατά την οποία η μεταγραφική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι έχουμε όχι απλώς συνηθίσει, αλλά λατρέψει να ακούμε και να διαβάζουμε για ονόματα ποδοσφαιριστών, λίστες υποψηφίων, μεταγραφικά σίριαλ και όλα όσα νοστιμίζουν την άνοστη, λόγω απουσίας αγωνιστικής δράσης, ποδοσφαιρική επικαιρότητα των ημερών, στην Ένωση επικρατεί… νέκρα. Δεν κινείται (μεταγραφικό) φύλλο, μέχρι που μια ωραία πρωία ή εσπέρα μαθαίνουμε ότι η ομάδα απέκτησε τον τάδε παίκτη.

Έτσι ήρθαν ο Ζούμπκοφ, ο Καϊρίνεν και ο Αλεξίου νωρίτερα, αλλά και ο Μάγερ τώρα. Πρώτη φορά μάθαμε ότι απασχολούσαν την ΑΕΚ όταν οι μεταγραφές τους είχαν ήδη τελειώσει.

Ο Ριμπάλτα έχει καταφέρει να στεγανοποιήσει πλήρως το περιβάλλον μέσα στο οποίο δουλεύει, προφανώς διότι γνωρίζει καλά ότι οι διαρροές των στόχων και των κινήσεών του έχουν επιπτώσεις στις τιμές τις οποίες διαπραγματεύεται. Όμως σημασία για την ΑΕΚ δεν έχει αυτό, αλλά η οργάνωση και η ετοιμότητά του.

Όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Ένωσης ήξερε ακριβώς πώς έπρεπε να κινηθεί από την επαύριο κιόλας της λήξης του προηγούμενου πρωταθλήματος. Είχε σχεδιάσει τα πάντα. Οι μεταγραφές των Ζούμπκοφ και Καϊρίνεν είχαν προφανώς δρομολογηθεί και ωριμάσει πριν ακόμα τελειώσει η περσινή σεζόν, οπότε ήταν εύκολο να ολοκληρωθούν μόλις άρχισε η μεταγραφική περίοδος.

Ενώ και η αντίδραση στην αποχώρηση του Πινέδα ήταν άμεση. Λιγότερο από δέκα μέρες μετά τη συμφωνία του Μεξικανού με τη Μοντερέι, η ΑΕΚ είχε έτοιμες δύο εναλλακτικές επιλογές. Δεν προχώρησε αυτή του Κάνγκουα, προχώρησε και έκλεισε αυτή του Μάγερ.

Με καλά οργανωμένες και στοχευμένες κινήσεις η Ενωση αναπλήρωσε βασικά κενά που εμφάνισε το ρόστερ της και – το κυριότερο – το έκανε εγκαίρως. Ο Μάρκο Νίκολιτς έχει ακόμα 20 μέρες για να εντάξει το νέο αίμα στην ομάδα, ώστε αυτή να εμφανιστεί ετοιμοπόλεμη στα παιχνίδια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό πιστώνεται στον Ριμπάλτα. Τον MVP της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι.