Άρης: Το νέο τεστ και η… άμμος στην «κλεψύδρα» των μεταγραφών

Το προχθεσινό φιλικό με τον Πανθρακικό αποτέλεσε περισσότερο μία συνέχεια της θετικής παρουσίας του Αρη στο πλαίσιο της pre-season.

Μία συνέχεια την οποία φιλοδοξεί να δώσει αύριο (08/08) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό στις 20:00.

Αυτό θα είναι το δεύτερο και τελευταίο εν Ελλάδι φιλικό για τους Κιτρινόμαυρους, πριν από την πρόβα τζενεράλε της επόμενης Τετάρτης (12/08) στην Ιταλία με τη Νάπολι του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ενα φιλικό στο οποίο ο Μιχάλης Γρηγορίου φιλοδοξεί να δει την ίδια ή και καλύτερη εικόνα από την ομάδα του, έχοντας και κάποια νέα πρόσωπα στη διάθεσή του.

Παλάσιος και Μπασίρου αναμένεται να πάρουν κάποια λεπτά συμμετοχής, ενώ πιθανότητες για να βρίσκεται στον πάγκο έχει και ο Ράφα Μιρ.

Αν και δίχως προετοιμασία μέσα στο καλοκαίρι, η πρώτη εικόνα για τον ισπανό επιθετικό είναι ενθαρρυντική και ίσως χρειαστεί λιγότερο χρόνο από το αναμενόμενο για να ενσωματωθεί στο ροτέισον της ομάδας.

Αντιθέτως, εκτός θα είναι ο ανέτοιμος Χόνγκλα και οι τραυματίες Κουαμέ, Μορόν και Ματάρ, που θα απουσιάσουν και από το φιλικό της επόμενης εβδομάδας κόντρα στη Νάπολι.

Η παρουσία του Αρη στα φιλικά παραμένει ελπιδόφρα, αλλά όχι αρκετή για να… σκεπάσει τις μεταγραφικές ανάγκες και την αργοπορία που έχει επιδείξει η ομάδα της Θεσσαλονίκης κυρίως στην ενίσχυση της αμυντικής γραμμής.

Στον Αρη φιλοδοξούσαν ότι αυτή η εβδομάδα θα έφερνε οριστικές εξελίξεις με τουλάχιστον ένα στόπερ. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ακόμα δύο μέρες αλλά όχι και τις πιθανότητες με το μέρος τους για την ώρα.

Η περίπτωση του Ιμπραΐμ Σισέ χάνει έδαφος, ενώ ενεργή παραμένει εκείνη του Λιούμπομιρ Σάτκα και ακόμα δύο κεντρικών αμυντικών από το εξωτερικό.

Ο Αρης παραμένει… ζεστός για τον σλοβάκο αμυντικό, αλλά παράλληλα προχωράει και κάποιες ακόμα περιπτώσεις, μαζί με την ανάγκη προσθήκης ενός ακόμη αριστερού μπακ αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικές επιλογές πέραν του Κέρκεζ και του νεαρού Αντωνιάδη.

Ράτσιτς, ο MVP της pre-season

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φαίνεται να έχει φέρει γούρι στον σέρβο άσο, ο οποίος είναι δίχως αμφιβολία ο κορυφαίος του Αρη έως τώρα στην προετοιμασία.

Ο Ράτσιτς ήταν από τους λίγους διασωθέντες της περσινής χρονιάς των Κιτρινόμαυρων, οι οποίοι επενδύουν πάνω του φέτος με τον προβιβασμό του σε πρώτο αρχηγό και τον Φαμπιάνο να υποχωρεί στη 2η θέση της σχετικής λίστας.

Με τα δύο γκολ κόντρα στον Πανθρακικό, ο Ράτσιτς έχει φτάσει τα τέσσερα σε τρία φιλικά, έχοντας παράλληλα και μία ασίστ. Ενας παίκτης-κλειδί φέτος στην προσπάθεια του Αρη να εξασφαλίσει άνετα την 5η θέση και παράλληλα να διεκδικήσει την είσοδό του στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας θα είναι ο αντίπαλος του Αρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, σε περίπου δέκα μέρες.

Το γήπεδο των Θεσσαλών δεν είναι διαθέσιμο λόγω εργασιών, για αυτό και εξασφάλισαν άδεια για τη χρησιμοποίηση του Πανθεσσαλικού. Ωστόσο, η Καρδίτσα επιδιώκει να γίνει το ματς στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο βρίσκει θετικό και τον Αρη.