Λάρισα: Δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για κακοποίηση εγκύου

Σφύρα δικαστή δίκη

Ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση επιβλήθηκε σε άνδρα στη Λάρισα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε βάρος της εγκύου συντρόφου του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, όπου ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι χαστούκισε τη σύντροφό του. Επίσης, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ποινικής διαμεσολάβησης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η παθούσα κατέθεσε περιγράφοντας τη στιγμή του τσακωμού, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να επιδείξει επιείκεια προς τον σύντροφό της.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος εγκύου. Τόνισε στην αγόρευσή της πως η παθούσα ήταν φοβισμένη και για αυτό δεν επιδίωξε να δώσει περαιτέρω διάσταση στο περιστατικό.

Η πρόταση της εισαγγελέως για ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση έγινε δεκτή από την πρόεδρο του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στη φυλακή.