ΠΑΟΚ: Νέο πλήγμα με Μεϊτέ

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση της σεζόν. Η αναμέτρηση με την Άντερλεχτ, το βράδυ της Πέμπτης (6/8, 20:45) στην Τούμπα, βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας του αγωνιστικού τμήματος, με τον Αλέσιο Λίσι και τους συνεργάτες του να ανεβάζουν σταδιακά την ένταση των προπονήσεων, την ώρα που υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις τόσο στο ιατρικό μέτωπο όσο και στο ρόστερ.

Η προετοιμασία συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, με το τεχνικό επιτελείο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο προσέγγισης του πρώτου αγώνα απέναντι στους Βέλγους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις επιθετικών αυτοματισμών, εκτεταμένη δουλειά στην τακτική και ολοκληρώθηκε με οικογενειακό δίτερμα υψηλού ρυθμού, καθώς ο ΠΑΟΚ θέλει να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος απέναντι σε έναν αντίπαλο με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία.

Την ίδια στιγμή, όμως, η προσοχή παραμένει στραμμένη και στο ιατρικό δελτίο. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης, ακολουθώντας θεραπεία και πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Ο βούλγαρος εξτρέμ εξακολουθεί να δουλεύει καθημερινά ώστε να επιστρέψει σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς, χωρίς να πιεστεί περισσότερο από όσο επιτρέπει η κατάσταση του τραυματισμού του.

Επέμβαση για τον Μεϊτέ

Η σημαντικότερη εξέλιξη αφορά, ωστόσο, τον Σουαλιό Μεϊτέ. Υστερα από νέα αξιολόγηση της κατάστασής του και σε συνεννόηση ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και το ιατρικό επιτελείο, αποφασίστηκε οριστικά να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο ισχίο.

Ο γάλλος χαφ ταλαιπωρείται εδώ και αρκετούς μήνες από συνεχόμενες ενοχλήσεις, οι οποίες δεν υποχώρησαν παρά τη συντηρητική θεραπεία που ακολούθησε. Η απόφαση για το χειρουργείο θεωρήθηκε η μοναδική λύση, ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα και να μπορέσει να επιστρέψει χωρίς τον κίνδυνο υποτροπής.

Οι πρώτες ενοχλήσεις είχαν κάνει την εμφάνισή τους από τον περασμένο Φεβρουάριο, ως αποτέλεσμα της συνεχούς αγωνιστικής επιβάρυνσης και των διαδοχικών απαιτητικών αναμετρήσεων. Η κατάσταση επιδεινώθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, όταν ο Μεϊτέ αποχώρησε με έντονους πόνους, ενώ η συμμετοχή του λίγες ημέρες αργότερα απέναντι στον Ολυμπιακό αποδείχθηκε εκ των υστέρων μια λύση ανάγκης που δεν επέτρεψε την ουσιαστική αποκατάστασή του.

Παρότι ήταν γνωστό ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας, ο έμπειρος μέσος ταξίδεψε με την αποστολή του ΠΑΟΚ στο Ζαλτμπόμελ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί δούλεψε καθημερινά με εξειδικευμένο ατομικό πρόγραμμα και θεραπείες, όμως οι ενοχλήσεις δεν υποχώρησαν στον βαθμό που θα επέτρεπε την επιστροφή του στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Πλέον, μετά την επέμβαση, ο χρόνος απουσίας του αναμένεται να είναι σημαντικός, καθώς θα ακολουθήσει μακρά περίοδος αποθεραπείας μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει σε πλήρη αγωνιστική δράση.

Το οριστικό τέλος του Λύρατζη

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε και επίσημα τον Λευτέρη Λύρατζη. Ο 26χρονος δεξιός μπακ συνεχίζει την καριέρα του στον Ατρόμητο ως ελεύθερος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Λύρατζης αποτέλεσε ένα παιδί των ακαδημιών του Δικεφάλου. Εντάχθηκε στον σύλλογο το 2012, σε ηλικία μόλις 12 ετών, πέρασε από όλα τα τμήματα υποδομής και κατέκτησε πρωταθλήματα στις ομάδες Κ15, Κ17 και Κ19. Στην πρώτη ομάδα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 64 επίσημες αναμετρήσεις, σημειώνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ, ενώ συμμετείχε και στην ιστορική ομάδα των «Invincibles» της σεζόν 2018-19, κατακτώντας συνολικά δύο Κύπελλα Ελλάδας πριν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.