Ραγίζει καρδιές το «αντίο» του Λιονέλ Μέσι στον πατέρα του: «Σ’ αγαπώ μπαμπά, μου λείπεις – Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω» (pic)

Αινιγματικός και συγκινητικός ο Λιονέλ Μέσι σε ανάρτηση του στο Instagram και στο «αντίο» που έγραψε προς τον πατέρα του.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατέθεσε την ψυχή του στο μήνυμα προς τον πατέρα του Χόρχε, ο οποίος απεβίωσε προ ημερών.  Σύσσωμη η οικογένεια του θρύλου της «αλμπισελέστε» βρίσκεται στο Ροσάριο προκειμένου να θρηνήσει τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στην πατρίδα του είναι άγνωστο το πότε και αν θα επιστρέψει στην Αμερική και τις υποχρεώσεις της Ίντερ Μαϊάμι. Μάλιστα υπάρχουν «φήμες» που τον θέλουν να βάζει τέλος στην καριέρα του, καθώς βρίσκεται συντετριμμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Λιονέλ Μέσι

Μπαμπά, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγες. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ή, καλύτερα, δεν θέλω να το συνειδητοποιήσω. Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι δεν θα σε ξαναδώ, ότι δεν θα ξαναμιλήσουμε. Ξέρω ότι υπέφερες και ότι αυτό είναι το καλύτερο, αλλά έφυγες πολύ νωρίς. Είχαμε ακόμα τόσα πολλά να ζήσουμε και να χαρούμε μαζί.

Μου ζητούσες τόσο πολύ να παίξω στο τελευταίο Μουντιάλ και λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει ήταν που η κατάστασή σου χειροτέρεψε περισσότερο. Ήταν η πρώτη φορά που δεν θα ήσουν μαζί μου σε μια διοργάνωση, όμως η μαμά μού έλεγε ότι θα γινόσουν καλύτερα και ότι θα ήσουν καλά ώστε να μπορέσεις να ταξιδέψεις. Εγώ σου έλεγα ότι θα φτάναμε μέχρι τον τελικό, για να μπορέσεις να ταξιδέψεις.

Κάθε φορά που τελείωνε ένας αγώνας περίμενα και μου έλειπε το μήνυμά σου. Εκεί κατάλαβα ότι η κατάσταση ήταν πραγματικά πολύ άσχημη. Παρ’ όλα αυτά, δεν σταματούσα να σκέφτομαι ότι έπρεπε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γινόταν, για να σου δώσω χρόνο και να μπορέσεις να δεις έστω έναν αγώνα.

Φτάσαμε στον τελικό και δεν μπόρεσες να είσαι εκεί. Ήθελα να τον κερδίσω για να σου πάω το τρόπαιο και να σου δείξω ακόμα ένα. Δεν τα κατάφερα, τα πόδια μου δεν άντεχαν άλλο. Αυτή τη φορά προσπάθησα να πάω κόντρα στο σώμα μου, αλλά δεν μπόρεσα. Δεν κατάφερα ποτέ να αισθανθώ καλά.

Όταν επέστρεψα, νόμιζες ότι είχαμε χάσει τον τελικό στα πέναλτι. Δεν καταφέραμε να μιλήσουμε για τίποτα από όλα όσα συνέβησαν. Δεν μπόρεσες να χαρείς τίποτα. Δεν γίναμε πρωταθλητές, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαρήκαμε κάθε παιχνίδι. Για ακόμη μία φορά είχες δίκιο: έπρεπε να είμαι εκεί και να παίξω.

Σου τα λέω όλα αυτά γιατί ήταν το μοναδικό πράγμα για το οποίο δεν προλάβαμε να μιλήσουμε, αφού όλα τα υπόλοιπα τα ξέρεις ήδη. Μιλούσαμε κάθε μέρα και βλεπόμασταν όποτε μπορούσαμε, λόγω των υποχρεώσεών μου.

Δεν ξέρω τι θα κάνω χωρίς εσένα, δεν ξέρω πώς να συνεχίσω. Εγώ απλώς έπαιζα ποδόσφαιρο και τώρα έχω πολλές αμφιβολίες για το αν θα συνεχίσω να το κάνω για πολύ ακόμα. Ήσουν στο πλευρό μου από την αρχή και απέμενε τόσο λίγο μέχρι το τέλος. Γιατί δεν άντεξες λίγο ακόμη, ώστε να το ολοκληρώσουμε μαζί;

Ξέρω ότι η ευτυχία σου ήταν να βλέπεις καλά την οικογένειά σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και, πάνω απ’ όλα —χωρίς να το μάθουν οι υπόλοιποι— να βλέπεις εμένα να παίζω… 😉

Από τότε που ήμουν μικρός ήταν πάντα έτσι. Με πήγαινες σε όλες τις προπονήσεις μόλις επέστρεφες από τη δουλειά. Σε πολλές με πήγαινε η μαμά, επειδή εσύ δούλευες.

Φυσικά, από τους αγώνες δεν έχανες ούτε έναν. Πόσο υπέφερες βλέποντάς με και πόσο το απολάμβανες, παρότι ποτέ δεν ήσουν ιδιαίτερα γενναιόδωρος με τα κομπλιμέντα.

Ήσουν πατέρας, φίλος και εκπρόσωπός μου. Ήξερες πάντα ποιος έπρεπε να είσαι σε κάθε στιγμή και δεν έκανες ποτέ λάθος. Πέρα από κάποιες παρατηρήσεις ή καβγάδες, πάντα είχες δίκιο. Στο τέλος τα πράγματα γίνονταν όπως ακριβώς τα έλεγες.

Θα μου λείψεις πάρα πολύ, αλλά θα είσαι πάντα παρών. Και πάνω απ’ όλα στην ανατροφή των παιδιών μου, γιατί τους διδάσκω και τα μεγαλώνω όπως εσείς μεγαλώσατε εμένα.

Αναπαύσου εν ειρήνη και να μας προσέχεις από εκεί ψηλά, όπως μας πρόσεχες κι εδώ.

Σε ευχαριστώ για όλα.

Σ’ αγαπώ, μπαμπά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)