Κλείνει τη σεζόν στη Σανγκάη ο Στέφανος Ντούσκος με δύο συμμετοχές

Ο θα ολοκληρώσει την αγωνιστική του σεζόν στην Κίνα, παίρνοντας μέρος στο πρώτο World Rowing Shanghai Sprints, που θα πραγματοποιηθεί στη Σανγκάη στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2021 και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2025 στο σκιφ θα έχει διπλή παρουσία στη νέα διοργάνωση της World Rowing. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στο σκιφ ανδρών, ενώ θα συμμετάσχει και στο μεικτό διπλό σκιφ μαζί με τη Λιθουανή Ολυμπιονίκη Βικτόρια Σενκούτε.

Οι δύο αθλητές θα αποτελέσουν μέρος της World Team, μιας μεικτής ομάδας που δημιουργήθηκε ειδικά για τα Shanghai Sprints και συγκεντρώνει κωπηλάτες από διαφορετικές χώρες.

Στη συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν αθλητές από την Ελλάδα, τη Λιθουανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γαλλία, τη Σερβία, την Ελβετία και την Κίνα, με τα πληρώματα να σχηματίζονται από αθλητές διαφορετικών εθνικοτήτων.

Μια διαφορετική διοργάνωση

Τα Shanghai Sprints διαφοροποιούνται σημαντικά από τους παραδοσιακούς αγώνες κωπηλασίας, καθώς οι κούρσες θα πραγματοποιηθούν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στο κέντρο της Σανγκάης, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει νοκ άουτ αναμετρήσεις και διαδοχικές μονομαχίες μεταξύ των πληρωμάτων.

Συνολικά, στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 88 αθλητές από οκτώ ομάδες. Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Κίνα, η Ολλανδία και η Ιρλανδία θα εκπροσωπηθούν από εθνικές ομάδες, ενώ η World Team θα συμπληρώσει το αγωνιστικό παζλ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται το σκιφ ανδρών και γυναικών, το διπλό σκιφ ανδρών και γυναικών, το μεικτό διπλό σκιφ και η μεικτή οκτάκωπος.