Οπαδοί της Σίτι αποθέωσαν τους οπαδούς… του Άρη!

Περίπου 16 χρόνια έχουν περάσει από την ιστορική… εξόρμηση των φίλων του Αρη στο «Έτιχαντ», όταν περίπου 8.000 οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» βρέθηκαν στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι για το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «32» του Europa League.

Η εντυπωσιακή παρουσία τους στις εξέδρες είχε προκαλέσει αίσθηση στην Αγγλία και για μεγάλο διάστημα αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους φίλους των «πολιτών». Μια ανάμνηση που, όπως φαίνεται, παραμένει ζωντανή ακόμη και σήμερα, καθώς επανήλθε στο προσκήνιο έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή αναμέτρηση της Σίτι με την ΑΕΚ. Η παρουσία των οπαδών της ελληνικής ομάδας έδωσε την ευκαιρία στους φίλους της αγγλικής ομάδας να ανατρέξουν στο παρελθόν και να συγκρίνουν τις δύο παρουσίες μέσω των social media. Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά για τον κόσμο του Αρη, με αρκετούς να θεωρούν πως η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Θεσσαλονικείς ήταν σαφώς ανώτερη.

Η συγκεκριμένη σύγκριση αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική αναγνώριση για τους οπαδούς του Αρη και την εντυπωσιακή τους παρουσία στο Μάντσεστερ. Παράλληλα, όμως, ξυπνά μνήμες και ενισχύει την επιθυμία να ζήσει ξανά ο σύλλογος ανάλογες ευρωπαϊκές βραδιές.

Μεγάλα ταξίδια, μαζικές εκδρομές, γεμάτες εξέδρες και σπουδαία αποτελέσματα, όπως εκείνα που σημάδεψαν την πορεία της ομάδας εκείνης της περιόδου, συνθέτουν εικόνες που παραμένουν χαραγμένες στη μνήμη των φίλων της. Το ζητούμενο πλέον είναι ο Αρης να δημιουργήσει ξανά τις προϋποθέσεις για να επιστρέψει σε τέτοιες στιγμές και να χαρίσει στον κόσμο του νέες εμπειρίες αντίστοιχης έντασης και σημασίας.