
Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 03 Νοεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς η κακοκαιρία Agneta συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και υψηλή επικινδυνότητα.
Το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει έντονα αρκετές περιοχές της επικράτειας μέχρι το βράδυ της Τρίτης, με την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο να βρίσκονται στο επίκεντρο των φαινομένων.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως το απόγευμα της Τρίτης στις εξής περιοχές:
α. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου και της Σαμοθράκης), καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος και Λέσβος) έως το απόγευμα (κόκκινη προειδοποίηση).
β. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, έως το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
γ. Στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα έως το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).