Bundesliga: Η Άιντραχτ νίκησε 3-1 το Αμβούργο, ισόπαλες Ουνιόν και Κολωνία (1-1)

Με νίκη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης επί του Αμβούργου με 3-1 και ισοπαλία 1-1 ανάμεσα στην Ουνιόν Βερολίνου και την Κολωνία ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής (1/11) για την 8η αγωνιστική της Bundesliga.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Αμβούργο 3-1

Η Άιντραχτ αξιοποίησε την έδρα της και έφτασε σε μια σχετικά άνετη επικράτηση με 3-1, παρότι το Αμβούργο κατάφερε να απαντήσει γρήγορα στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 6ο λεπτό ο Εμπουταλίμπ απείλησε από κοντινή απόσταση, όμως ο Φερνάντες πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Άιντραχτ πήρε το προβάδισμα με αυτογκόλ του Ομάρι, ο οποίος έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η απάντηση του Αμβούργου ήταν άμεση. Στο 14ο λεπτό, ο Μόφι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άιντραχτ ανέκτησε το προβάδισμα με τον Ονιεντίκα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την επαναφορά και έκανε το 2-1. Στο 62′, ο Σαϊμπί σκόραρε με όμορφο τελείωμα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Η τρίτη προσπάθεια των γηπεδούχων που κατέληξε στα δίχτυα ήταν και εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο 69ο λεπτό, ο Εμπουταλίμπ βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε από κοντά για το 3-1, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

Ουνιόν Βερολίνου – Κολωνία 1-1

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Βερολίνο, όπου η Ουνιόν και η Κολωνία μοιράστηκαν από έναν βαθμό μετά το τελικό 1-1.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 10ο λεπτό, με τον Χάμπερερ να αξιοποιεί την ασίστ του Σάρκε. Η Ουνιόν είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της πριν από την ανάπαυλα, όμως στο 45′ ο Μπούρτσου στάθηκε άτυχος, καθώς η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Κολωνία δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και βρήκε τελικά την ισοφάριση στο 79ο λεπτό. Ο Μάλεκ Ελ Μάλα ήταν εκείνος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η βαθμολογία της Bundesliga